Utcára nyílt a kocsmaajtó

2021.02.22.

Szvitacs Alexát és Póta Georginát kérték fel, hogy 2021-ben legyenek a Magyar Parasport Napjának nagykövetei. Ennek apropóján egy zenefelismerő játékban is részt vett a két asztaliteniszező.

„Jó ötletnek tartom, nagyon érdekes volt, bár nem remekeltem benne – gyakorolt némi önkritikát Póta Georgina a jó hangulatú program után. – Alexa sokkal jobban keni-vágja a mai magyar slágereket, de egyet-kettőt én is kitaláltam. Sokszor tudtam a szövegét a számnak, az előadót viszont nem. Én inkább régebbi slágereket hallgatok, amiken felnőttem. Az is közrejátszik, hogy régen kazettákat és cd-ket csináltam a kedvenc számaimmal, most pedig csakis shazamozom, és letöltöm a telefonomra a számokat. A legnehezebb része az volt a napnak, hogy fel kellett kelni, mert a kislányom nem nagyon hagyott aludni az éjjel, tehát nem voltam százszázalékos.”

Szvitacs Alexa valóban nagyon otthonosan érezte magát a friss magyar szerzemények között, néhány dalt már egy-két másodperc után felismert.

„Nem mondanám, hogy én nyertem, mert én úgy vettem ezt a játékot, hogy csapatmunkában összedolgozunk Ginával – mondta a kecskeméti játékos. – Szerintem egész jól sikerült. Kiderült, hogy én több magyar zenét hallgatok, de Gina korábban el is mondta, hogy ő inkább külföldieket szokott hallgatni, szóval, ha külföldi zenéket kellett volna felismerni, akkor abban valószínűleg ő lett volna a jobb.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram