Újabb három érem a para-asztalitenisz világkupán

2024.01.27.

Para-asztaliteniszezőink az egyes számok után, párosban is remekeltek, Szvitacs Alexáék egy arannyal és két bronzzal tették fel az koronát kairói szereplésükre.

Ahogy arról pár napja beszámoltunk, para-asztaliteniszezőink szép sikereket értek el az egyesek versenyében az egyiptomi világkupán, ezzel is erősítve ranglistás helyezéseiket, egyre közelebb kerülve így a párizsi kvótákhoz.

Január 26-án és 27-én rendezték a párosok versenyét, ahol egy arany- és két bronzérem lett a mérleg. Az egyéniben is remeklő Szvitacs Alexa párosban még két érmet szerzett. Csonka Andrással párban, kategóriájukban az ukrán Lev Kats- Maryna Lytovchenko kettőst győzték le hátrányból fordítva 3-2-re (4-11, 13-15, 11-4, 11-6, 11-6).

Az Arlóy Zsófi-Szvitacs Alexa duó a női párosok mezőnyében is szépen menetelt kategóriájukban előre, ám az elődöntőben kikaptak a 3-1-re (12-14, 11-6, 11-9, 11-8) a későbbi aranyérmes török kettőstől, így végül be kellett érniük a bronzéremmel. Ahogy a szövetségi kapitány, Vígh Zsolt értékelte, az Arlóy-Szvitacs páros egyre jobban összecsiszolódik, és ez most a versenyzésükön is látszott, így az Európa-bajnokság után itt is érmesek lettek, mai mindenképpen biztató a jövőre nézve.

Arlóy Zsófi a vegyes párosok versenyében is asztalhoz állt, igaz oldalán nem magyar, hanem az egyiptomi Abdelrahman Abdelwahabbal, akivel csak az ukrán Ivan Mai- Iryna Shynkarova kettőstől szenvedtek 3-0 (11-5, 11-8, 11-3) arányú verséget, így végül a bronzérmet akasztották a nyakukba.

Így összeségében a magyar csapat két arany-, és négy bronzéremmel zárta a világkupát.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram