Szvitacs Alexa és Pálos Péter is kvótát szerzett a paralimpiára

2024.04.04.

Április elején az ITTF közzé tette honlapján a legfrissebb világranglistát, mellyel lezárult a kvalifikációs időszak parasportolóink számár. Szvitacs Alexa és Pálos Péter révén két újabb kvótával gazdagodtunk.

Para-asztalitenisz válogatottunk számára március végén a lengyelországi Wladyslawowoban zárult a kvalifikációs időszak. A versenyen négy ezüst- és egy bronzéremmel zárt a csapat, értékes ranglista pontokat szerezve.

A legfrissebb világranglistát április elején tette közzé az ITTF, melynek értelmében a korábban névre szóló kvótát szerzett Major Endre (MS1) mellett, Szvitacs Alexa (WS9) és Pálos Péter (MS11) is ott lesz a párizsi paralimpiai játékokon augusztus 28. és szeptember 8. között. Mindhárman egyéni számban kvalifikálták magukat, rajtuk kívül még Csonka Andrásnak (MS8) lehet esélye ott lenni, aki várólistán van jelenleg.

Májusban Thaiföldön rendezik majd meg az úgynevezett „Last Chance” versenyt, ahol a ranglistáról még nem kvalifikált versenyzőknek lesz lehetőségük kivívni a párizsi indulás jogát.

A párosok nevezése még zajlik, róluk később dönt a nemzetközi szövetség.

Gratulálunk a már kvalifikált sportolóinknak, kívánjuk, hogy minél fényesebb sikereket érjenek majd el Párizsban!

Képek: WTT, MOATSZ

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram