Ezüstös világkupa

2024.03.29.

Öt éremmel zárta a magyar para-asztalitenisz csapat a Lengyelországban rendezett világkupát. A mieink legjobbja Szvitacs Alexa volt, aki három ezüstérmet szerzett Wladyslawowoban.

A lengyelországi Wladyslowowo adott otthon para-asztaliteniszezőink OB utáni első világkupa versenyének. Ahol az elmúlt két napban a párosok álltak asztalhoz.

Az egyéni versenyben szerzett ezüstérme mellé Szvitacs Alexa a párosok között is gyűjtött még kettőt. Arlóy Zsófival női, Csonka Andrással pedig vegyes párosban állhatott fel a dobogó második fokára.

Arlóy Zsófi szintén szerzett még egy ezüstérmet a chilei Dettonival vegyespárosban, és Csonka András is gazdagodott egy bronzzal férfi párosban a tajvani Linnel az oldalán.

Az aranyérem ezúttal nem sikerült — mondta el a kapitány, Vigh Zsolt, aki hozzátette, hogy a legközelebb a Csonka-Szvitacs vegyes páros járt a legközelebb a dobogó legfelső fokához, akik a lengyelek elleni fináléban 2-1-es szett állásnál 9-7-re is vezettek, de végül a döntő szettben vereséget szenvedtek. A 36 országot felvonultató világkupán három játékosunk által megszerzett öt érem elismerést érdemel, még akkor is, ha voltak olyan vereségeink is, amikért kár.

Ezzel zárult parasportolóink számára  kvalifikációs időszak, hamarosan hivatalosan is közzéteszik a paralimpiai kvótát szerzett versenyzőket. Májusban lesz Thaiföldön még egy „last chance” verseny, majd a szabadkártyák kiosztása után kialakul a végleges mezőny a párizsi paralimpiára.  

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram