Szudinak nem sikerült

2021.03.16.

Szudi Ádám öt játszmában kikapott az orosz Vlagyimir Szidorenkótól a dohai világselejtező második szakaszában, ezzel eldőlt, hogy Katarból olimpiai kvóta nélkül tér haza.

A magyar küldöttség még talán fel sem dolgozta Majoros Bence fantasztikus kvótaszerzését, amikor újra a játéktérre kellett koncentrálnia. Szudi Ádám állt ott, aki a selejtező első szakaszában az elődöntőig menetelt a saját tábláján, így – bár ott kikapott a szlovák-kínai Wang Yangtól – nyolc másik játékoshoz hasonlóan kapott egy második esélyt, hogy a dohai selejtezőn megváltsa jegyét a tokiói olimpiára.

Ehhez négy kőkeménynek ígérkező mérkőzést kellett volna megnyernie, de sajnos már az első akadályon elbukott. Vlagyimir Szidorenko megmutatta, hogyan lehetett képes legyőzni az elmúlt napokban többek között Quadri Arunát és Paul Drinkhallt. A balkezes orosz még csak 18 éves, de korát meghazudtoló magabiztosággal és pontossággal játszott, szinte végig ráerőltette az akaratát Szudira, így ő lépett tovább és játszhat majd Liam Pitchforddal.

Ezzel együtt Szudinak sem kell lemondania Tokióról, hiszen Pergel Szandrával vegyes párosban jó eséllyel ott lesznek, és egyéniben is kiharcolhatja még a részvételt a lisszaboni kontinentális selejtezőn vagy a világranglistás helyezésével.

EGYÉNI OLIMPIAI VILÁGSELEJTEZŐ, DOHA
FÉRFI EGYES
2. SZAKASZ, NYOLCADDÖNTŐ

Szudi Ádám–Szidorenko (orosz) 1:4 (–7, –7, –12, 7, –4)

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram