Sajnálják is, meg nem is

2021.01.16.

A magyar válogatottnál vegyes érzelmekkel fogadták a hírt, miszerint a 2021-es csapat Európa-bajnokság selejtezőjének első szakaszát elhalasztották, illetve eltörölték.

A női csapatunk a svédeket és a szlovákokat fogadta volna januárban hazai pályán, ám e helyett játék nélkül kijutott a kolozsvári Eb-re.

„Sajnáljuk, hogy törölték a selejtezőt, mert a lányok elég kevés meccset játszanak – mondta Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a BOK-csarnokban, ahol jelenleg a válogatottaink felkészülése folyik. – Bár a francia bajnokság zajlik, amelyben Pergel Szandi és Madarász Dóri is szerepel, Ginának nagyon jót tett volna, ha egy itthoni Eb-selejtezőn elkezdhette volna a mérkőzéseket. Csak veszteni valónk lett volna, úgyhogy olyan nagyon azért nem sajnáljuk, hogy egyből kijutottunk az Európa-bajnokságra. Ez egyébként teljesen reális, valószínűleg amúgy is kijutottunk volna.”

Gina, azaz Póta Georgina örül neki, hogy biztos ott lesznek az Eb-n, ráadásul jó helyen kiemelve, azt viszont sajnálja, hogy így még egy darabig nem játszhat tétmérkőzéseket.

„Karácsony után már kezdtem azt érezni az edzéseken játszott meccseken, hogy sokkal jobban megy a játék, mint korábban. Azon a szinten még nem vagyok, mint a szülés előtt, amiben az is közrejátszik, hogy nekem fontos versenyről versenyre utazni és játszani. Ez most ugyebár kimaradt, de szerintem, ha elkezdek versenyezni és tétmeccseket játszani, akkor egyre jobban belejövök majd” – adott helyzetjelentést az állapotáról Póta Georgina.

Ő a nyáron az SH-ITB Budaörsi SC-be igazolt, de négy mérkőzésre aláírt a spanyol Hujase Jaénhez is. Komolyan elgondolkodott azonban azon, hogy az utóbbi kalandtól visszalép, mivel a spanyol bajnokság rajtját márciusra halasztották. Ez azért problémás, mert akkor kezdődnek az ITTF versenyei, valamint a Budaörsre váró tavaszi erőpróbák is, ami nagyon besűrítené válogatott játékosunk programját.

Madarász Dóra ebből a szempontból szerencsésebb helyzetben van, hiszen a francia bajnokság már megy egy ideje.

„Franciaországban folyamatosan zajlanak a fordulók, most is majdnem három hétig kint leszek, mert négy meccsünk is lesz, szóval nem unatkozom – mondta a Lille légiósa. – Az Eb-selejtezőt már nagyon vártam, kár érte. A szlovákok és a svédek is erős csapattal rendelkeznek, nagyon jó meccseket játszottunk volna. Sajnálom, hogy elmarad.”

A férfiválogatottunk selejtezőit csak elhalasztották, nem törölték. Ha minden jól alakul, a fiúk áprilisban vagy májusban játszhatnak a finnekkel és a skótokkal. Addig a klubjukban, illetve a nemzetközi tornákon nyerhetik vissza meccsrutinjukat.

„Az osztrák bajnokság újraindul, a német másodosztályról nincs információnk, ott lehet, hogy törlik az egész félévet, a francia bajnokság pedig megy – beszélt a külföldön játszó válogatottjaink bajnokságairól Muskó Péter szövetségi kapitány. – Ezen kívül pedig a nemzetközi versenyek lebegnek a szemünk előtt, bár az utóbbi időszakban már hozzászoktunk, hogy ezeket nem vehetjük készpénznek, de úgy készülünk, hogy lesz verseny.”

Legközelebb február 10-től Lisszabonban vár fontos megméretés a mieinkre az egyéni olimpiai selejtezőn, amelyen Majoros Bence és Szudi Ádám vehet rész magyar színekben.

Lakatos Tamásra rájárt a rúd az utóbbi hónapokban, hiszen elkapta a koronavírust, és sérüléssel is küzdött.

„Még március végén Dániában, edzéseken alakult ki csonthártyagyulladás a térdemben, ami nagyjából augusztusra múlt el. Akkor viszont jött a vírusfertőzés, ami szintén elhúzódott, és fizikailag sokkal nehezebb volt utána a visszatérés, mint sérüléseket követően. A két ünnep között külön szakemberrel elkezdtem egy fizikai felkészülést, mert abban le vagyok maradva. Most már azokra a labdákra is el tudok indulni, amelyekre a térdem miatt korábban meg sem próbáltam, nincs már fájdalom, szinte egészséges vagyok.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram