Női válogatottunk kijutott az Eb-re

2021.01.13.

A koronavírus-helyzet miatt a magyar női válogatott játék nélkül kijutott a 2021-es kolozsvári csapat Európa-bajnokságra.

Az idei csapat Eb selejtezője 2020 őszén kezdődött volna el, de a Covid-19 keresztülhúzta a számításokat. A csapatok három divízióban (A, B és C) küzdöttek volna meg a romániai tornán való részvételért.

A selejtezők rajtját először idén januárra halasztották el, de mivel azóta sem javult érdemben a járványhelyzet, az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) végrehajtó bizottsága alapjaiban változtatta meg a kvalifikáció lebonyolítását.

Az A-csoportos selejtezőket törölték, a B- és C-csoportos selejtezőket pedig elhalasztották (áprilisra vagy májusra tervezik a lejátszásukat). Az A-csoportos csapatok közül a 12-12 legjobb (a 2019-es csapat Európa-bajnokság végeredménye alapján) automatikusan kijutott a kolozsvári Eb-re. Köztük van a női válogatottunk is, köszönhetően a nantes-i kontinensviadalon elért 3. helyezésének. Bátorfi Zoltán csapata egyébként a felújított KSI-csarnokban fogadta volna a svédeket és a szlovákokat a selejtezőben, de erre végül nem kerülhetett sor.

A maradék 6-6 A-csoportos csapat a selejtező 2. szakaszában kapcsolódik majd be a küzdelmekbe, remélhetőleg a B-csoportos férfiválogatottunk társaságában, amelynek az 1. szakaszban a finnek és a skótok lesznek az ellenfelei – ha a járványhelyzet megengedi. A selejtező 2. szakaszát a tokiói olimpia után, augusztusban vagy szeptemberben rendeznék meg.

A 2021-es kolozsvári csapat Európa-bajnokságra már kijutott csapatok:
Férfiak:
Románia (rendező), Németország (címvédő), Portugália, Svédország, Franciaország, Ausztria, Anglia, Szlovénia, Lengyelország, Horvátország, Oroszország, Fehéroroszország, Dánia, Spanyolország
Nők: Románia (rendező és címvédő), Portugália, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Németország, Ukrajna, Franciaország, Hollandia, Ausztria, Oroszország, Svédország, Luxemburg, Csehország

A szeptemberre kiírt Európa-bajnokságra 24-24 férfi és női csapat jut ki.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram