Rosszul folytatódott

2021.11.24.

A nyitó nap esti programjában összesen egy szettet nyertek meg a magyar játékosok a houstoni világbajnokságon.

Szudi Ádám és Lakatos Tamás továbbjutását követően csak a legvérmesebb magyar szurkolók bízhattak abban, hogy lesz egy harmadik pingpongosunk is a férfi egyes második fordulójában. Ecseki Nándor ugyanis belehúzott a sorsoláson, a világranglista-19. Niva Koki ellen kezdett. Az utolsó játszmát leszámítva úgy-ahogy tartotta magát, ám a japán győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

Női egyesben a második felnőtt világbajnokságán részt vevő Hartrich Leonie a legjobb hazai játékossal, Lily Zhanggal találkozott, és az első két szettben nyújtott teljesítménye önbizalmat adhat neki. Ezekben minimális különbséggel maradt csak alul, végül azonban itt is 4:0-s vereséget kellett elkönyvelnünk.

Madarász Dóra sikerében bízhattunk a leginkább, hiszen ő a nála 15 hellyel hátrébb rangsorolt Sarah De Nutte ellen ragadott ütőt. Az utóbbi években Téglás Péter irányítása alatt készülő luxemburgi azonban egy kisebb megingást leszámítva végig uralta a meccset, és öt játszmában búcsúztatta második számú női játékosunkat.

Madarász és Ecseki vegyes párosban sem járt sikerrel, a Puerto Ricó-i Brian Afanador, Adriana Díaz duó ellen egyik szettben sem jutottak hét megnyert pont fölé.

Egyesben így csak Szudi és Lakatos maradt versenyben a mieink közül, ezenkívül az Ecseki, Szudi és a Madarász, Póta kettősért szoríthatunk még.

VILÁGBAJNOKSÁG, HOUSTON
FÉRFI EGYES
A 64 közé jutásért
Ecseki Nándor–Niva Koki (japán) 0:4 (–7, –9, –7, –4)
Korábban
Majoros Bence–Joao Geraldo (portugál) 2:4 (7, –11, 12, –5, –7, –8)
Szudi Ádám–Halid Asszar (egyiptomi) 4:0 (2, 4, 8, 9)
Lakatos Tamás–Eric Jouti (brazil) 4:0 (10, 7, 10, 8)

NŐI EGYES
A 64 közé jutásért
Madarász Dóra–Sarah De Nutte (luxemburgi) 1:4 (–7, –1, –5, 4, –3)
Hartbrich Leonie–Lily Zhang (amerikai) 0:4 (–10, –10, –3, –8)
Korábban
Póta Georgina–Hana Matelová (cseh) 1:4 (–11, –9, –7, 8, –4)

VEGYES PÁROS
A 32 közé jutásért
Ecseki, Madarász–Brian Afanador, Adriana Díaz (Puerto Ricó-i) 0:3 (–6, –5, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram