Lakatos és Szudi a 64 között a vb-n

2021.11.23.

Lakatos Tamás és Szudi Ádám egyesben bejutott a legjobb 64 közé a houstoni világbajnokságon, Majoros Bence és Póta Georgina viszont az első fordulóban búcsúzott.

Lakatos Tamás (169. a világranglistán) az elmúlt másfél év viszontagságai (betegség, sérülés) után már annak is örült, hogy kijutott a világbajnokságra, ott felszabadult, örömteli játékot remélt magától. Az első mérkőzésén ezt tökéletesen sikerült megvalósítania, ugyanis játszmát sem engedett a világranglista 83. helyén álló brazil Eric Joutinak.

Szudi Ádám (116.) szintén 4:0-s győzelemmel rajtolt, mégpedig Halid Asszar ellenében. Az egyiptomi fokozatosan lendült bele a játékba, de amikor már szorongatni kezdte a magyar játékost, ő lezárta a mérkőzést.

Az idén egyesben az olimpián is szereplő Majoros Bencét és Póta Georginát egyaránt európai ellenfél verte meg. Majoros (63.) 2:1-es szettelőnyből kapott ki 4:2-re a portugál Joao Geraldótól (86.), míg az utóbbi hetekben jó formába lendülő, a Bajnokok Ligájában bravúrokat bemutató Póta Georgina (52.) öt játszmában maradt alul a cseh Hana Matelovával (42.) szemben.

VILÁGBAJNOKSÁG, HOUSTON
FÉRFI EGYES
A 64 közé jutásért
Majoros Bence–Joao Geraldo (portugál) 2:4 (7, –11, 12, –5, –7, –8)
Szudi Ádám–Halid Asszar (egyiptomi) 4:0 (2, 4, 8, 9)
Lakatos Tamás–Eric Jouti (brazil) 4:0 (10, 7, 10, 8)
Később
Ecseki Nándor–Niva Koki (japán)

NŐI EGYES
A 64 közé jutásért
Póta Georgina–Hana Matelová (cseh) 1:4 (–11, –9, –7, 8, –4)
Később
Madarász Dóra–Sarah De Nutte (luxemburgi)
Hartbrich Leonie–Lily Zhang (amerikai)

VEGYES PÁROS
A 32 közé jutásért
Később
Ecseki, Madarász–Brian Afanador, Adriana Díaz (Puerto Ricó-i)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram