Póta könnyedén nyert

2023.05.22.

A szombaton bravúrt bemutató Madarász Dóra után Póta Georgina is bejutott egyesben a második fordulóba a dél-afrikai Durbanben zajló világbajnokságon.

Póta Georgina vasárnap este mutatkozott be egyesben a vb-n, mégpedig lehengerlő játékkal, az első szettben egyetlen pontot engedélyezett Melissa Tappernek. Az ausztrál a folytatásban már valamivel nagyobb ellenállást fejtett ki, de így sem tudta megingatni Pótát, aki a legjobb 64 között a thaiföldi Suthasini Sawettabuttal találkozik.

A másik két magyar érdekeltségű egyéni mérkőzésen vasárnap nem sok okunk volt az örömre. Bálint Bernadett a mérkőzés nagy részében egyenrangú ellenfele volt a tavaly az Erdérttel Extraliga-döntőt játszó Marharita Peszockának, játszmát azonban nem sikerült nyernie az ukránok kétszeres Eb-ezüstérmes kiválósága ellen.

Szudi Ádám szintén 4:0-s vereséget szenvedett, ami az ellenfél – a portugál Marcos Freitas – ismeretében azért nem olyan nagy meglepetés. A búcsúja azt is jelenti, hogy férfi egyesben már nem vagyunk érdekeltek a vb-n.

Párosban viszont még hibátlan a durbani magyar küldöttség. Ecseki Nándor és Szudi, valamint a Madarász, Póta duó szombati győzelme után újabb két továbbjutást könyvelhettünk el.

Férfi párosban Majoros Bence a dán Anders Lind oldalán négy szettben múlta felül az argentin Gaston Alto, Horacio Cifuentes kettőst, vegyes párosban pedig Ecseki és Madarász ugyancsak egy szettet engedélyezett az osztrák Alexander Chen, Karoline Mischek párosnak. Majorosék az indiai Sharath Kamal Achanta és Sathiyan Gnanasekaran ellen folytatják, Ecsekiék pedig a hongkongi Doo Hoi Kem, Wong Chun Ting duó ellen.

A világbajnokság meccseit ide kattintva lehet nézni.

EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
FÉRFI EGYES
A 64 közé jutásért

Szudi Ádám–Freitas (portugál) 0:4 (–4, –8, –5, –10)

FÉRFI PÁROS
A 32 közé jutásért
Majoros Bence, Anders Lind (magyar, dán)–Alto, Cifuentes (argentin) 3:1 (7, 8, –8, 9)

NŐI EGYES
A 64 közé jutásért

Bálint Bernadett–Peszocka (ukrán) 0:4 (–9, –8, –9, –5)
Póta Georgina–Tapper (ausztrál) 4:0 (1, 5, 5, 9)

VEGYES PÁROS
A 32 közé jutásért

Ecseki, Madarász–Chen, Mischek (osztrák) 3:1 (3, 7, –9, 5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram