Madarász a vb-n kiejtette a regnáló Európa-bajnokot!

2023.05.20.

Magyar bravúrral kezdődött a durbani világbajnokság, Madarász Dóra 3:1-es szetthátrányból fordítva legyőzte az Eb-címvédő osztrák Sofia Polcanovát. Majoros Bence számára viszont egyesben véget ért a vb.

A dél-afrikai világbajnokságon szereplő négy női játékosunk közül Madarász  Dóra kapta a legnehezebb ellenfelet. A Harczi Zsolt irányítása alatt készülő Sofia Polcanova a tavalyi müncheni Európa-bajnokságon egyéniben és női párosban is aranyérmes lett, vegyes párosban pedig bronzérmet szerzett. A női világranglistán legelőrébb (12.) található európai születésű játékos az elbukott első szett után úgy tűnt, hogy egy lendülettel megfordítja és megnyeri a találkozót, viszonylag simán 3:1 lett neki.

Madarász azonban egy 11:2-re megnyert játszmával jelezte, hogy esze ágában sincs kapitulálni, majd két szoros játszmában végül a maga javára fordította a hétszettes csatát. Nem rossz kezdés egy világbajnokságon! A második fordulóban az indiai Sutirtha Mukherjee vagy a szlovák Tatiana Kukulková vár majd rá.

Ezzel párhuzamosan Majoros Bence is az elsők között kezdte meg a szereplését a vb-n, ő a kanadai Eugene Wanggal találkozott az első körben, aki 85.-ként egy hellyel előzi meg a világranglistán. A kínai származású játékos szerény pocakjával első ránézésre inkább tűnik hobbipingpongosnak, a látszat azonban ezúttal is csalt. A játéktudása ugyanis tényleg top100-as, ezt bizonyítva gyorsan elhúzott 3:0-ra. A következő két játszmában Majoros magára talált, meg is nyerte ezeket, ám a hatodik szettben hiába jött vissza három mérkőzéslabdáról, 12:10-re Wang nyert.

Hartbrich Leonie-nak nem volt esélye az 59 éves Ni Xia Lian ellen, az örökifjú luxemburgi-kínai 4:0-val jutott tovább.

Két párosunk lépett asztalhoz a vb nyitó napján, és mindkettő nyert. Ecseki Nándor és Szudi Ádám 2:1-es szetthátrányból fordított a nigériai Abiodun, Aruna kettős ellen, míg a hölgyeknél Madarász és Póta Georgina jóval simábban verte meg a szintén nigériai Akpan, Edem duót.

A világbajnokság meccseit ide kattintva lehet nézni.

EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
FÉRFI EGYES
A 64 közé jutásért

Majoros Bence–Wang (kanadai) 2:4  (–8, –4, –7, 6, 7, –10)
Vasárnap játsszák
Szudi Ádám–Freitas (portugál)

FÉRFI PÁROS
A 32 közé jutásért
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Abiodun, Aruna (nigériai) 3:2 (14, –5, –8, 4, 3)
Vasárnap játsszák
Majoros Bence, Anders Lind (magyar, dán)–Alto, Cifuentes (argentin)

NŐI EGYES
A 64 közé jutásért
Madarász Dóra–Polcanova (osztrák) 4:3 (9, –7, –7, –4, 2, 11, 9)
Hartbrich Leonie–Ni Xia Lian (luxemburgi) 0:4 (–8, –4, –6, –6)
Vasárnap játsszák
Bálint Bernadett–Peszocka (ukrán)
Póta Georgina–Tapper (ausztrál)

NŐI PÁROS
A 32 közé jutásért
Madarász, Póta–Akpan, Edem (nigériai) 3:0 (5, 3, 10)

VEGYES PÁROS
A 32 közé jutásért

Vasárnap játsszák
Ecseki, Madarász–Chen, Mischek (osztrák)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram