Muskó Péter váltja Aranyosi Pétert

2020.04.07.

Aranyosi Péter öt év után távozik a magyar férfi asztalitenisz-válogatott éléről, és a helyét Muskó Péter veszi át.

Aranyosi Péter 2015-ben vette át a férfiválogatott irányítását, amely a kezei alatt egyértelműen fejlődési pályára állt. Sikerült leraknia egy fiatal, biztató jövő előtt álló csapat alapjait, a Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás négyes még hosszú évekig adhatja a válogatott gerincét, kiegészülve a még fiatalabb korosztályok legjobbjaival.

Az egészségügyi okok miatt távozó kapitány feladatait Muskó Péter veszi át. A korábbi válogatott játékos – aki nyert országos bajnokságot és Top12 versenyt is – edzőként is szerzett már tapasztalatot a nemzeti csapatnál, hiszen az utóbbi években Bátorfi Zoltán munkáját segítette a női válogatottnál. Az olimpiai kvóta azt mutatja, hogy eredményesen.

Muskó Péternek a következő hónapokban csapatmenedzserként fog besegíteni Zwickl Dániel. Korábbi olimpikonunk főállásban a Nemzetközi Teqball-szövetség (FITEQ) sportoperációs menedzsereként dolgozik, és ezt a munkáját ugyanilyen formában folytatja is, így az asztalitenisz-válogatottal kapcsolatos feladatait a szabadidejében látja el.

„Nekem egyfajta stratégiai, összefogó jellegű feladataim lesznek a válogatottnál ebben a nem várt helyzetben – mondta a MOATSZ-szal ideiglenesen június 30-ig megállapodó Zwickl Dániel, aki a kerettagok jelenlegi helyzetéről is beszámolt. – Majoros Bence és Szudi Ádám Nyírbátorban van karanténban, de tudnak egymással játszani. Lakatos Tamás Dániában tartózkodik, ahol szintén tud néhány társával edzeni, míg Ecseki Nándi Szolnokon edz, valamint adogatógép segítségével otthonában. Igazából ez egy lehetőség számukra, hogy hosszabb időn keresztül csak az edzésekre koncentráljanak, rajtuk múlik, hogy mit hoznak ki ebből a helyzetből. De, ami most a legfontosabb, hogy mindannyian egészségesek.”

„Szerencsés helyzetben vagyunk, mert Aranyosi Péter, akivel még az ochsenhauseni munkám során dolgoztunk szorosan együtt, nagyon jó állapotú, stabil válogatottat hagyott maga után. Ezúton is köszönjük a munkáját és gratulálunk az összes eredményhez az elmúlt öt évben!”

A férfiválogatott élén tehát Muskó Péter kerül főszerepbe, már vele utazhat a csapat az idei világbajnokságra is, amelyet a legfrissebb hír szerint ősszel rendezhetnek meg.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség ezúton is köszönetét fejezi ki Aranyosi Péternek az elmúlt években végzett lelkiismeretes és eredményes munkájáért, és más szerepben ugyan, de továbbra is számít a szakértelmére.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram