Szeptember végén kezdődhet a vb

2020.04.07.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) legfrissebb közleménye szerint szeptember 27-től október 4-ig tarthat az idei csapat-világbajnokság.

Az ITTF folyamatosan kapcsolatban áll a Dél-koreai Asztalitenisz-szövetséggel és a vb-nek otthont adó Puszan városával. A 2020-as csapat-világbajnokságot eredetileg március 22. és 29. között rendezték volna meg, ám a koronavírus-járvány következtében el kellett halasztani.

Az illetékesek február végén a június 21-29. közötti periódust célozták meg új időpontként, ám mivel a bizonytalan helyzet miatt június 30-ig az ITTF összes rendezvényét felfüggesztették, nyilvánvalóvá vált, hogy még későbbre kell tolni a vb-t.

Most tehát a szeptember 27. és október 4. közötti időszak tűnik befutónak, ám ezek is csak tervezett dátumok, mivel az ITTF számára továbbra is a résztvevők egészsége és biztonsága a legfontosabb, így ha a járványhelyzet nem javul a remélt ütemben, további halasztás elképzelhető.

A 2020-as csapat-vb-re a férfi és a női magyar válogatott is részvételi jogot szerzett.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram