Még nem ért véget a csarnoképítés

2021.05.27.

Nátrán Roland MOATSZ-elnök az elmúlt négy év értékeléséhez kapcsolódóan beszélt az ebben az időszakban megvalósult infrastruktúra-fejlesztésekről is.

Az eredményes edzésmunkához nemcsak szorgalmas játékosok és felkészült szakemberek szükségesek, hanem termek is, ahol nyugodt körülmények között lehet gyakorolni. Az utóbbi években ezen a területen is sikerült előrelépni.

„Az infrastruktúra-fejlesztés a sportágfejlesztés esszenciája, hiszen ha nem rendelkezünk megfelelő infrastruktúrával, akkor nagyon nehéz továbblépni szakmailag – kezdett bele a témába Nátrán Roland, majd rátért a konkrétumokra. – A már korábban megkezdett beruházások befejeződtek, elég csak Celldömölköt, a szombathelyi csarnok megújítását vagy a pécsi beruházást megemlíteni, de Győrben is épült egy rendkívül jó minőségű terem. Megújult a BVSC egyik csarnoka, majd klubforrásokból a másik is, a KSI-csarnokot szintén szövetségi erőforrásokból sikerült felújítanunk, és még nem készültünk el vele teljesen, hiszen a vizes-, illetve az öltözőblokk is megújul majd. Nyírbátorban nagyon fontos fejlesztések valósultak meg, aminek köszönhetően például a Szudi Ádám, Majoros Bence kettős át tudta vészelni a COVID-időszakot abban a kis miniedzőtáborban, ezzel párhuzamosan pedig felépült egy csarnok Gödöllőn is.”

A szövetség elnöke megjegyezte, még nem fejezték be ezt a programot, az alföldi régióban például mindenképp szükséges egy új, állandó csarnok létesítése, mivel ebben a régióban rendkívül erős bázisaink vannak.

A MOATSZ elnöksége a humán-infrastruktúrára is nagy figyelmet fordított. Mocsai Lajos rektor úr támogatásával sikerült újraindítani a Testnevelési Egyetemen a szakedzői képzést, és már a második évfolyam végzi az ilyen irányú tanulmányait. Ezzel párhuzamosan a szövetség igyekszik megújítani az asztalitenisz szakirodalmát, a következő hetekben kiadásra kerül az a szakkönyv, amely az alapja lehet a szakmai munkának. Ehhez további tartalmakat terveznek fejleszteni videók és írott anyag formájában.

„Ez megint csak egy olyan adalék az elmúlt négy évből, ami jó sok figyelmet és energiát kötött le, de azt mondom, hogy mindenképpen megérte” – tette hozzá Nátrán Roland.

A témáról bővebben itt beszél a MOATSZ elnöke:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram