„Legyen ez egy új kezdet!” — tehetségkutató napokat tartott a Magyar Asztalitenisz Szövetség

2024.01.21.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség január 20-án és 21-én tehetségkutató kiválasztó napokat tartott az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban.

Mint arról korábban már hírt adtunk, a MOATSZ január 19. és 21. között szakmai napokat tartott, melynek keretén belül szombaton és vasárnap a tehetségkutatásé volt a főszerep. A szövetség csaknem 100 éves történetében eddig még nem volt példa arra, hogy célzottan, szakmai és tudományos alapon térképezzék fel, majd válasszák ki a 10-16 éves korosztályból a legtehetségesebbeket, egy két napos rendezvény keretén belül.

Kovacsics Imre elnök úr köszöntőjében kiemelte, hogy novemberi kínai látogatása során azt tapasztalata, hogy ott két olimpiai ciklusban gondolkodnak, ez a záloga a folyamatos fejlődésnek és a magas színvonalnak. Ezért hívta életre a most megrendezésre került szakmai napokat is, ahol nemcsak az edzők szakmai továbbképzése volt a cél, hanem a 2028-as és 2032-es olimpiára célozva, megtalálni azokat a tehetségeket, akik ott akár érmes, akár pontszerző helyen végezhetnek. Ehhez természetesen a tálentum önmagában kevés, így a szövetség mindent el fog követni a jövőben annak érdekében, hogy azokat, akik most kiválasztásra kerülnek, segítsék céljaik elérésében, legyen az egy korszerű edzőközpont létrehozása, vagy a sport mellett a tanulás segítése. „Legyen ez egy új kezdet!” — mondta a MOATSZ elnöke.

A kiválasztás első „fordulójában” a Szakmai és Edzőbizottság által közel 50 fiú és 50 lány vett részt, akik szombaton és vasárnap 2-2 szettes meccseket játszottak egymással. Közülük, a kiválasztásban résztvevő szakemberek javaslata alapján kerülnek majd be a második körbe a legtehetségesebbek, akik ott egy laborvizsgálton fognak részt venni.

Bár elég intenzív volt, a gyerekek élvezték az elmúlt két napot, ahol — ezt a szakemberek többször hangsúlyozták — nem a győzelem volt a fontos, hanem hogy a játék alatt megmutassák mit tudnak, milyen képességekkel rendelkeznek.

A két nap lezárásaként Kovacsics Imre elnök úr megköszönte a résztvevő gyerekeknek, az őket felkészítő edzőknek, valamint a szakembereknek is a részvételt, továbbá a szülőknek, az egyesületeknek és mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy a magyar asztalitenisz elinduljon ezen a januári hétvégén a változás útján!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram