Kijutást érhet a törökverés

2023.03.17.

A magyar női válogatott március 23-án hazai pályán a törökök ellen játssza utolsó csoportmérkőzését a malmői Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

Az A1 jelű csoportban a mieink és a törökök is oda-vissza kikaptak a végső győzelemre is esélyes románoktól, így a két csapat egymás elleni eredményei döntenek a szintén egyenes ági kijutást érő csoportmásodik helyről.

A magyar csapat tavaly októberben meglepetésre 3:1-es vereséget szenvedett Isztambulban, így jövő csütörtökön az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban maximum egy találkozót veszíthet el.

A románok elleni hazai vereség után Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány rendkívül magabiztosan azt nyilatkozta, hogy így vagy úgy, de biztos ott lesznek az idei svédországi Európa-bajnokságon. Az így a törökök elleni megfelelő arányú győzelmet jelentené, az úgy pedig a „túlórában” kivívott Eb-részvételt. Szerencsére ugyanis számunkra kedvezőtlen eredmény esetén sem veszne el minden, hiszen csoportharmadikként még pótselejtezőn meg lehetne váltani a jegyünket Malmőbe.

A csoport állása: 1. Románia 8 pont, 2. Törökország 4, 3. Magyarország 3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram