Vereség Törökországban

2022.10.27.

A magyar női válogatott 3:1-re kikapott idegenben Törökországtól a 2023-as csapat Európa-bajnokság selejtezőjében.

A magyar csapatnak ez volt az első mérkőzése a sorozatban. A csoport másik két együttese már találkozott egyszer egymással, a románok Szőcs Bernadette nélkül is 3:0-ra győztek a törökök ellen, még szettet sem veszítettek.

A törökök lelkes hazai közönségük előtt igyekeztek javítani, ami sajnos sikerült nekik. Pedig Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány ezúttal – a kínai világbajnoksággal ellentétben – gyakorlatilag minden játékosára számíthatott, így Póta Georginára és a vb-ről pozitív Covid-teszt miatt lemaradó Nagyváradi Mercédeszre is.

Az egyetlen győzelmünket éppen Nagyváradi szerezte, a végletekig kiélezett mérkőzésen megverve Simay Kulakcekent. Ekkor már nagy volt a baj, hiszen előtte Póta kikapott Sibel Altinkayától, Madarász pedig Özge Yilmazzal szemben maradt alul. A negyedik meccsen Madarász és Altinkaya csapott össze, és a török játékos 2:1-es szetthátrányból fordított, a döntő játszmát 11:9-re megnyerve.

A mieink a következő mérkőzésüket a románokkal vívják Budaörsön, november 16-án. Törökország decemberben fogadja Romániát, a román–magyar és a magyar–török mérkőzést pedig 2023-ban, február és április között rendezik meg, a pontos időpontokat az ETTU később teszi közzé a 2023. évi versenynaptár keretében.

A csoport első két helyezettje kijut a jövő évi malmői Európa-bajnokságra, a harmadik helyezett pedig a selejtező második szakaszából kvalifikálhatja magát.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG
NŐK, SELEJTEZŐ, 1. SZAKASZ
A1-CSOPORT
Törökország–Magyarország 3:1
Altinkaya–Póta Georgina 3:1 (7, –6, 9, 9)
Yilmaz–Madarász Dóra 3:2 (–10, 4, 9, –9, 7)
Kulakceken–Nagyváradi Mercédesz 2:3 (9, –6, –2, 2, –10)
Altinkaya–Madarász 3:2 (–9, 11, –7, 8, 9)

Korábban játszották
Románia–Törökország 3:0

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram