Irán ellen is a miénk volt a végszó

2022.10.02.

A magyar férfiválogatott 3:2-re legyőzte Iránt a kínai Csengtuban zajló csapat-világbajnokság csoportkörében.

A mieink a Hongkongtól elszenvedett 3:1-es vereségük után szombaton a románokat 3:2-re legyőzték, utóbbi meccsen azonban Majoros Bence sérülése kiújult, így ő Irán ellen újra csak a palánkon kívülről tudott társai segítségére lenni.

Egy 3:0-s, mégis több mint egy óráig tartó mérkőzéssel kezdődött a párharc. Szudi Ádám és Nima Alamijan összecsapásának első szettjében utóbbi 4:1-es vezetésénél megállt a játék. A háló magasságával, feszességével, illetve ívével akadt probléma, amit sehogy sem tudtak orvosolni. Az illetékesek végül hoztak egy másik hálót, és bár az sem tűnt tökéletesnek, folytatódott a játék. Szudi 6:4-re fordított, amikor is Alamijan jelezte egy necces pont után, hogy nem tetszik neki a háló. Az újabb kényszerszünetet követően is Szudi tudott jobban koncentrálni, így a mieink kerültek előnybe.

Két balkezes csatája következett Ecseki Nándor és Nosad Alamijan között, amelyet 3:0-ra az iráni nyert meg. A harmadik helyre beírt Lakatos Tamás Amir Hosszein Hodaei ellen folytatta, aki miatt a Celldömölk elbukta az Extraliga bajnoki címét. Az Európát bejáró iráni szívósan tartotta magát, meccslabdát hárítva a döntő játszmát is kiharcolta, ám abban Lakatos már nem kegyelmezett neki.

A remek vb-t futó Szudi lezárhatta volna a találkozót, ám Nosad Alamijan ellen csak egy szettet tudott nyerni, így az Ecseki–Nima Alamijan mérkőzésre maradt a döntés. Ezen az iráni testvérpár fiatalabb tagja az elvesztett első szett után még egyenlített, ám utána Ecseki nagyon elkapta a fonalat, és behúzta a meccset.

A magyar válogatott így két győzelemmel és egy vereséggel várhatja az utolsó, keddi csoportmeccsét, amelyen Japán lesz az ellenfele.

CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, CSENGTU
FÉRFIAK
3. CSOPORT
Magyarország–Irán 3:2

Szudi Ádám–Nima Alamijan 3:0 (6, 9, 8)
Ecseki Nándor–Nosad Alamijan 0:3 (–10, –8, –8)
Lakatos Tamás–Hodaei 3:2 (7, –5, 9, –11, 3)
Szudi–Nosad Alamijan 1:3 (–9, 6, –6, –8)
Ecseki–Nima Alamijan 3:1 (11, –6, 1, 7)

Japán–Románia 3:2

A csoport állása: 1. Magyarország 5 pont (3 mérkőzés), 2. Japán 4 (2), 3. Hongkong 4 (2), 4. Irán 3 (3), 5. Románia 2 (2)

Győzelemért 2, vereségért 1 pont jár. A csoportok első két helyezettje automatikusan továbbjut a legjobb 16 közé, a csoportharmadikok közül pedig a szeptemberi világranglista szerinti legjobb csapatok csatlakoznak még a nyolcaddöntő mezőnyéhez.

A MIEINK TOVÁBBI PROGRAMJA
Férfiak
október 4., 10.00: Magyarország–Japán, 2-es asztal

Nők
október 3., 13.00: Magyarország–Japán, 2-es asztal
október 4., 13.00: Magyarország–Lengyelország, 4-es asztal

A világbajnokságról minden infó egy helyen: https://bit.ly/chengdu2022wtt

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram