Hiányoznak már a tétmeccsek

2021.02.26.

Az SH-ITB Budaörsi SC játékosai igyekeznek egyre többet egymással és a saját termükben edzeni a rájuk váró tavaszi erőpróbák előtt, amelyeknek még csak egy részének ismert a pontos dátuma.

Látogatásunkkor Lovas Petra és Póta Georgina edzett Bachman Péter irányításával a budaörsi pingpongteremben. A szakember elmondása szerint eddig viszonylag ritkán tudtak akár csak ilyen kis csoportban is edzést tartani, a következő hetekben viszont ezt igyekeznek rendszeresíteni.

„A legnehezebb a lelket tartani a játékosokban, hiszen két hónap múlva lesz csak hazai csapatmérkőzésük, ami nagyon hosszú idő, de addig folyamatosan edzeni kell – mondta Bachman Péter, aki a koronavírus-járvány miatti szabályozásokról is beszélt. – Már a sportcsarnokba is úgy jöhet csak be a játékos, ha az edző kimegy érte. A teremben is történik mindenkinél lázmérés, valamint létszámstop van.”

Az új budaörsi asztalitenisz-csarnok tervei már elkészültek, és hamarosan remélhetőleg az építése is elindul. Addig azonban a rendelkezésre álló, jóval kisebb méretű teremben készülnek a klub játékosai.

„Bár a klubmérkőzések csak áprilisban kezdődnek, nagyon fontos, hogy addig is együtt eddzünk, és én is jobban megismerjem az edzőt, illetve a csapatomat – nyilatkozta Póta Georgina, aki tavaly nyáron csatlakozott a budaörsiekhez. – Fontos, hogy megérezzem a termet, mert itt lesznek majd a nagy meccseink, és ez elengedhetetlen a jó eredményekhez.”

A tavalyi sztárigazolás aláírt a spanyol Hujase Jaénhoz is, amelynek színeiben tavasszal mutatkozhat be.

„Nagyon hiányoznak a tétmeccsek, azok nélkül nehéz visszarázódni a pingpongos életbe – folytatta Póta Georgina. – Spanyolországba március közepén utazom majd ki, az jó felkészítő meccs lesz a hazai mérkőzések előtt. Anyósom és anyukám is nagyon sokat segít, így heti négyet tudok edzeni, próbálom nagyon megtolni. A kondi is elengedhetetlen, mert kell állóképesség is ehhez a sporthoz, lehet, hogy nem úgy látszik kívülről, de azért igénybe veszi a testet.”

A női Extraliga első tavaszi összevont fordulóját áprilisban rendezik meg, a következőt májusban, a final fourt pedig júniusra tervezik. A Budaörs decemberben harmadik lett csoportjában a Bajnokok Ligájában, így tavasszal az Európa-kupában folytathatja nemzetközi szereplését. Hogy pontosan mikor, arról még nincs hír. Leállni azonban nem szabad, ami Lovas Petra esetében hatványozottan igaz.

„Persze, könnyebb lenne leállni, ha úgy sincs semmilyen megméretés, de nem lehet, főleg, ha már kicsit idősebb az ember – mondta a civilben a Magyar Asztalitenisz Szövetségben dolgozó játékos. – Én nyáron és a karácsonyi ünnepek alatt is arra figyelek az utóbbi jó néhány évben, hogy inkább kevesebbet játsszak folyamatosan, de ne álljak le teljesen, mert az újrakezdés nagyon nehéz. Minden évben egyre nehezebb.”

Lovas Petra örömmel tért vissza a budaörsi otthonukba.

„Ha valaki először játszik itt, annak kellemetlennek tűnhet ez a kis terem, de én már megszoktam. Szerintem gyors teremben könnyű játszani. Az elmúlt időszakban a BOK-csarnokban edzettünk, egy nagyon nagy légterű, lassú, betonpadlójú teremben, ahol a mozgás is nehezebb.”

A Budaörs az ősszel lejátszott hét bajnokijából hatot megnyert, egyszer pedig döntetlenre végzett, így 20 ponttal vezeti a női Extraliga tabelláját az egyaránt 18 pontos Erdért és Kecskemét előtt.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram