Az íróasztalnál is megállja a helyét

2021.02.25.

Lovas Petra amellett, hogy az Extraligában és az európai kupaporondon szereplő SH-ITB Budaörsi SC-ben pingpongozik, tavaly szeptember óta a Magyar Asztalitenisz Szövetség kötelékében is a sportág hazai sikereiért dolgozik.

„Minden válogatottal kapcsolatos dolog hozzám tartozik, a kapcsolattartás, ügyintézés és minden apró-cseprő dolog – beszélt a munkaköréről Lovas Petra, aki az első hónapjaiban gyakorlatilag a koronavírushoz kötődő teendőkkel kelt és feküdt. – Segítettem a tesztelésben és a külföldi utak kapcsán a karantén-ügyintézésben is. Nagyon eltérőek a különböző országokban érvényes szabályok, így mi csak a magyarországiakat tudjuk figyelemmel követni. Folyamatosan kapcsolatban kell állni a játékosokkal, hogy megfeleljenek a követelményeknek és zökkenőmentesen tudjanak utazni. Mivel újraindult a hazai versenyszezon, most már az azzal kapcsolatos ügyintézés is elindult.”

Alapvetően ez a munka is az asztaliteniszről szól, mégsem lehet összehasonlítani magával a játékkal.

„Nagyon más. Azt hittem, hogy könnyed munka lesz, de nagyon eltér ez a jellegű tevékenység a konkrét sporttól. Ezen a másik oldalon egyből szembesültem a rengeteg adminisztrációval, amit a mai napig nem tudtam megszokni.”

Komoly szervezési feladatot igényel, hogy élsportolóként, szövetségi alkalmazottként és édesanyaként is helyt tudjon állni.

„Kevesebbet edzem, de igyekszem a rendszerességet tartani. Hétről hétre változik, hogy mikor tudok lemenni edzeni. Próbálom összehangolni az irodai munkát, az edzéseket és természetesen a gyerekkel töltött közös időt.”

Az Európa-bajnok pingpongosnál keresve sem találhattak volna alkalmasabb személyt a szövetségben erre a feladatra.

„Azt gondolom, elég autentikus és hiteles a történet, hiszen Petra olyan területekkel foglalkozik, amelyek az életet jelentették – mondta Lajtai Kristóf, a MOATSZ főtitkára. – Például a versenyekre való utazások előkészítése, a nemzetközi levelezések vagy az olimpiai programmal kapcsolatos feladatok. Talán nem kell mondanom, hogy a kapcsolattartás a válogatott edzőkkel mennyire egyszerű, nem kellett nekik bemutatni Petrát. Tehát számtalan olyan terület van, amelyen a személye megkönnyíti a dolgunkat, és a sportági ismeretsége neki is az előnyére válik.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram