Három WTT-verseny lesz Budapesten

2022.06.16.

Kormányhatározat hiányában elhalasztották a júliusra tervezett budapesti Grand Smash-versenyt, amelynek eredeti időpontjában három WTT-viadalnak ad otthont a magyar főváros.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség májusban jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a magyar szövetséget bízta meg a Grand Smash-tornák európai állomásának megrendezésével. Az esemény hivatalossá válásához már csak egy kormányhatározatra volt szükség, amely azonban nem született meg időben, ezért egy még nem ismert időpontra kellett halasztani a magyarországi szupertornát. Így sem maradunk azonban júliusban budapesti WTT-viadal nélkül. Sőt!

Július 11. és 23. között, azaz a WTT-verseny eredetileg tervezett napjaiban hazánk fővárosa lesz a WTT European Summer Series házigazdája. Ez egészen pontosan három versenyt foglal magában.

Az első héten egy WTT Star Contender-torna kerül megrendezésre, amely a Grand Smash utáni legerősebb mezőnyt felvonultató seregszemle. A második héten lesz egy WTT Feeder-torna, amely lehetőséget ad a világranglistán hátrébb álló asztaliteniszezők számára a részvételre. Ezzel egy időben pedig Budapesten rendezik meg első alkalommal az úgynevezett WTT Championst, amelyen a világ legjobb 16-16 férfi és női játékosa indulhat.

Mindhárom versenyt a BOK-csarnokban bonyolítják le, és bár lesz élő közvetítés róluk, az elit mezőny miatt érdemes lesz személyesen kilátogatni a helyszínre. A két hét alatt értékes világranglistapontokért és pénzjutalomért küzdhetnek a hazánkba látogató játékosok.

BUDAPESTI WTT-VERSENYEK JÚLIUSBAN
Július 11–17.: WTT Star Contender
Július 18–22.: WTT Feeder
Július 18–23.: WTT Champions

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram