Ezúttal nem volt esély

2023.02.01.

A magyar női válogatott 3:0-ra kikapott idegenben a románoktól Európa-bajnoki selejtezőn.

Novemberben Budaörsön 3:1-re nyert Románia a két csapat összecsapásán, de abban a mérkőzésben benne volt a bravúros pontszerzés lehetősége. A visszavágóról ezt nem mondhatjuk el, amiben az is közrejátszott, hogy Bukarestben Madarász Dóra és a kedden még a Budaörssel Európa-kupa-mérkőzést játszó Póta Georgina sem állt asztalhoz a nemzeti csapatunkban.

A távollétükben Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a Hartbrich Leonie, Nagyváradi Mercédesz, Bálint Bernadett triónak szavazott bizalmat. A románok ezzel szemben a legerősebb csapatukkal álltak ki, Szőcs Bernadette, Elizabeta Samara és Adina Diaconu közül csak utóbbi vesztett egy szettet – Nagyváradi ellen –, így sima 3:0 lett a vendéglátóknak.

A magyar válogatott helyzete a vereséggel nem sokat változott, továbbra is a törökök elleni hazai mérkőzés lesz a sorsdöntő. Az idegenbeli 3:1-es vereség után egy 3:0-s győzelem Eb-részvételt érne, de számunkra kedvezőtlen eredmény esetén sem kellene még lemondani a malmői kontinenstornáról.

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
A-CSOPORT

Románia–Magyarország 3:0

Szőcs Bernadette–Hartbrich Leonie 3:0 (8, 6, 8)
Adina Diaconu–Nagyváradi Mercédesz 3:1 (4, 7, –10, 7)
Elizabeta Samara–Bálint Bernadett 3:0 (9, 9, 7)
A csoport állása: 1. Románia 8 pont, 2. Törökország 4, 3. Magyarország 3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram