Több is lehetett volna benne

2022.11.17.

A magyar női válogatott Budaörsön 3:1-re kikapott Romániától a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjében.

A románok 3:0-ra legyőzték a törököket, akiktől mi 3:1-re kikaptunk idegenben, így a szerdai mérkőzésen nekünk volt nagyobb szükségünk a győzelemre, ám a papírforma a vendégek sikerét ígérte.

Madarász Dórának minden esélye megvolt, hogy legyőzze Andreea Dragomant, úgy kapott ki 3:0-ra, hogy az első két játszmában féltucatnyi szettlabdát hagyott kihasználatlanul.

Dari Helgától jóval nagyobb bravúr kellett volna Szőcs Bernadette ellen, de bizakodásra adhatott okot, hogy a román bajnokságban csak 3:2-re kapott ki tőle. A fiatal budaörsi játékos most is helytállt az egyik legjobb európai játékosnak számító Szőcs ellen, de ez is csak egy nyert játszmára volt elég.

A harmadik helyre mindkét kapitány a legrutinosabb játékosát írta be, így feszült egymásnak Póta Georgina és Elizabeta Samara. A korábbi páros partnerek összecsapásán egyértelműen Póta akarata érvényesült, a harmadik szettben a vállfájdalmakra panaszkodó Samara jobbnak látta, ha nem erőlteti tovább, idő előtt kezet nyújtott ellenfelének.

Ezután Madarász újabb fájdalmas vereséget szenvedett el, ezúttal szó szerint. Szőcs ellen ugyanis az első szettben csúnyán beverte az asztalba a könyökét, és egyáltalán nem tűnt biztosnak, hogy az ápolás után folytatni tudja a játékot. Az adrenalin és a jég azonban megtette a hatását, sőt a második szettet megnyerte Madarász, és a harmadik is vezetett. Ennél tovább azonban nem jutott, Szőcs megnyerte a második meccsét is, így 3:1-es román sikerrel zárult a budaörsi találkozó.

„Rövidet szervált a tenyeresemre, és valahogy érdekesen pattant a labda ezen az asztalon, az ütőmmel még jobban alá kellett mennem, és az asztal széle és a könyököm ott találkozott…” – elevenítette fel a szerencsétlen esetet Madarász Dóra.

A mieink szövetségi kapitánya a második vereség után is biztos benne, hogy ott lesznek jövőre a malmői Eb-n.

„A románok ellen idegenben nagyon nehéz lesz, de bízom benne, hogy a törököket itthon meg tudjuk verni nagyobb különbséggel, mint amilyennel kikaptunk idegenben, és akkor egyből kint vagyunk. Ha nem sikerül, akkor még megyünk pótselejtezni, és úgy jutunk ki az Európa-bajnokságra, tehát kint lesz a magyar válogatott az Európa-bajnokságon” – jelentette ki határozottan Bátorfi Zoltán.

A románok már most páholyban érezhetik magukat, legnagyobb részt Szőcs Bernadette-nek köszönhetően.

„Nem olyan könnyű első embernek lenni egy csapatban, mert mindig muszáj győzni, de örvendek, hogy sikerült kettőt nyernem – beszélt a válogatotton belül betöltött szerepéről a marosvásárhelyi kiválóság. – A románok büszkék rá, hogy kínai játékos nélkül ilyen jó a csapat, én pedig arra vagyok büszke, hogy első számú játékos lettem a válogatottban, és mindig hozom a meccseimet. Magyarországon mindig jól játszom, szóval szeretek itt versenyezni.”

A románok elleni idegenbeli és a törökök elleni hazai mérkőzésre jövő évben kerül sor február és április között.

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
A-CSOPORT
Magyarország–Románia 1:3

Madarász Dóra–Andreea Dragoman 0:3 (–12, –13, –7)
Dari Helga–Szőcs Bernadette 1:3 (–9, –7, 7, –2)
Póta Georgina–Elizabeta Samara 3:0 (4, 5, 0) – Samara feladta
Madarász–Szőcs 1:3 (–8, 8, –5, –8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram