Érmek ott, vereségek itt

2021.11.11.

A szlovéniai WTT-tornán a főtáblán nem született magyar győzelem, a franciaországi paraasztalitenisz-versenyen viszont csapatban is több érmet szereztek a mieink.

Szlovéniában Póta Georgina egyesben és párosban is a főtáblán kezdte meg a szereplését. Előbbi számban biztatóan kezdett, hiszen kétszettes előnybe került Lin Je ellen, ám a szingapúri fordítani tudott.

Párosban is ázsiai, illetve ázsiai származású ellenfelek jutottak a magyar játékosoknak. Póta és a holland Britt Eerland nagyon nem találta az ellenszert a kínai Lu Vej-san és Vang Ji-ti ellen, és a szerencsés vesztesként főtáblára jutó Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz duónak sem sikerült játszmát nyernie az ausztrál Minhyung Lee, Yangzi Liu kettőssel szemben.

A para-asztaliteniszezők franciaországi nemzetközi versenyén egyéniben egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a mieink, akik csapatban is jól szerepeltek. Major Endre és Urlauber Ádám a kerekesszékes férfiaknál a lengyel Tomasz Jakimczukkal kiegészülve mind a négy ellenfelét legyőzve aranyérmesként zárt, míg a 9-es kategóriában Zborai Gyula és Retter Barnabás a brit Craig Mark Allennel egy csapatban bronzérmes lett.

WTT CONTENDER NOVO MESTO 2021
NŐI EGYES
1. forduló

Póta Georgina–Lin Je (szingapúri) 2:3 (9, 11, –4, –3, –8)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Póta, Eerland (magyar, holland)–Lu Vej-san, Vang Ji-ti (kínai) 0:3 (–4, –5, –2)
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Jee, Liu (ausztrál) 0:3 (–8, –7, –12)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram