Arany, ezüst és bronz Párizsból

2021.11.10.

Szvitacs Alexa, Major Endre és Pálos Péter révén mindhárom színű éremből szerzett egyet a magyar küldöttség a para-asztaliteniszezők franciaországi versenyén.

A Párizs külvárosában, Voisins-le-Bretonneux-ben megrendezett tornán Szvitacs Alexa a nők 9–10-es összevont kategóriájában már a csoportjában is legyőzte a nigériai Faith Obazuayét, akit aztán a döntőben 3:1-re vert meg. Ez volt az egyetlen vesztett játszmája.

Major Endre a férfi 1-es kategória fináléjában kétszettes előnyről kapott ki a dél-koreai Kim Hak Dzsintől, a döntő játszmát 13:11-re elveszítve.

Pálos Péter a tokiói paralimpia elődöntőjében négy mérkőzéslabda hárítása után legyőzte Lucas Créange-ot, a francia most egy nagyon kis elégtételt vett azért a fájó vereségért. Créange 3:1-re nyert az elődöntőben, így Pálosnak ezúttal bronzérem jutott.

A többi magyar induló közül Zborai Gyula a negyeddöntőig jutott, Urlauber Ádám és Retter Barnabás egy győzelmet aratott a csoportjában, míg Gelencsér Bálint győzelem nélkül fejezte be szereplését.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram