A Final Four két év múlva visszatérhet Budaörsre

2021.06.07.

A Budaörs női csapatának játékosai hazai pályán egyértelműen az aranyérmet célozzák meg az Extraliga hétvégi négyes döntőjén.

Egy évvel ezelőtt az SH-ITB Budaörsi SC az Ormai-csarnokban szerezte meg története negyedik magyar bajnoki címét. Vasárnap nemcsak hazai környezetben, hanem a tavalyinál nagyobb körben ünnepelheti az ötödiket.

„Jó érzés lesz végre rendes versenyhangulatban játszani, nézők előtt – utalt a koronavírus-járványra vonatkozó szabályok lazítására Lovas Petra, a budaörsi klub játékosa. – Nehéz volt az elmúlt egy évben olyan zárt körben játszani, ahol csak a sportolók és az edzők, illetve vezetők lehettek jelen. Készülünk a hétvégére, hogy mindannyian száz százalékot tudjunk nyújtani.”

Természetesen címvédésre készül Fazekas Mária is, vasárnapig az olimpiát is igyekszik kizárni a gondolatai közül:

„A lezárások után egy ideig versenyek sem voltak, utána pedig próbáltuk megszokni a nézők nélküli versenyeket, de szerintem egy sportolónak nagyon kellenek a nézők, úgyhogy nagyon várjuk őket! Próbáljuk a jó formánkat megtartani a hétvégéig, és aranyérmet szerezni. Nagyon jó szezont zárunk, az Európa-kupában ezüstérmesek lettünk, a bajnoki arany a megkoronázása lenne az idényünknek. Az olimpia ott van a fejemben minden egyes nap, de most abszolút a Final Four lebeg a szemem előtt” – mondta a budaörsiek (egyik) válogatott kiválósága.

A hétfői sajtótájékoztatón szóba került az épülő budaörsi asztalitenisz-csarnok is, amely fontos helyszíne lesz a hazai pingpongéletnek.

„Ha elkészül az új budaörsi csarnok, akkor egész biztos keressük majd az alkalmat, hogy egy magyar vagy nemzetközi versenyt minél gyorsabban idehozhassunk – nyilatkozta Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke. – Optimistán és reálisan nézve a Final Fourok tekintetében a 2023-as lehet az első, amelyet az új létesítményben rendezünk meg, ami azt jelenti, hogy akkor már egy több hónapja működő csarnokba hozhatjuk a négyes döntőt. Szeretnénk nagyon gyorsan nekilátni a munkának, és megkezdeni a kivitelezést, azt követően pedig már csak a kivitelezőkön múlik a beruházás gyorsasága. Ez egy fantasztikusnak nevezhető munkacsarnok lesz húsz asztallal, a megfelelő rekreációs szobákkal, gyúróhelyiséggel és minden olyan feltétellel, ami Európa és a világ élvonalába emelheti a magyar asztaliteniszt. Ezen a projekten már évek óta dolgozunk, a megvalósítását tekintve a célegyenesbe érkeztünk.”

A budaörsi Final Fourra korlátozott számban mehetnek be a nézők, összesen 550-en, és kizárólag védettségi igazolvánnyal.

A FINAL FOUR PROGRAMJA
Június 12., szombat, elődöntők
11:00
Budapesti Erdért SE–Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I. (nők)
PTE-PEAC Kalo-Méh I.–Floratom Szegedi AC I. (férfiak)
16:00SH-ITB Budaörsi Sport Club–Szekszárd AC I. (nők)
CVSE-Swietelsky Future FM I.–Szerva ASE Szécsény I. (férfiak)

Június 13., vasárnap
11:00:
bronzmérkőzések
16:00: döntők
Eredményhirdetés: a döntők után

A sajtótájékoztató videója az alábbi képre kattintva online visszanézhető 15:20-tól:

MINDEN INFORMÁCIÓ A FINAL FOURRÓL EGY HELYEN

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram