Újra nézők előtti Final Four

2021.06.02.

Idén már hetedszer dőlnek el négyes döntő keretében az Extraliga dobogós helyezései, és ezúttal már újra nézők előtt.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt sokáig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán lesz-e Final Four, ám a Magyar Asztalitenisz Szövetség végül úgy határozott, megrendezi. Jó döntésnek bizonyult, hiszen magas színvonalú, izgalmas találkozókon találtak gazdára a dobogós helyezések. Egy valami hiányzott csak: a nézők helyszíni buzdítása.

Idén már ebben sem lesz hiány, ugyanis a hatályos korlátozásokkal összhangban a budaörsi sportcsarnok 50 százalékos kapacitással működhet ilyen értelemben, ami azt jelenti, hogy 550 fő tekintheti meg a helyszínen az összecsapásokat – védettségi igazolvánnyal és a teremben maszkot viselve! Aki nem tud kilátogatni Budaörsre, az internetes közvetítésen keresztül követheti figyelemmel a mérkőzéseket.

A szombati elődöntőkben az alapszakaszgyőztesek a negyedik helyezettekkel küzdenek meg, míg a másodikok a harmadikokkal. A férfiaknál a címvédő Pécs egy vereséget leszámítva minden meccsét megnyerte, és az alapszakasz után a Final Fourban is a végső sikerre pályázik. Az elődöntőben a Szeged ellen egyértelmű favorit lesz, bár ellenfelük mindenféle teher nélkül léphet asztalhoz.

„A bajnokság elején nem terveztünk budaörsi utazást, a rendhagyó szezonban nyújtott nagyszerű teljesítményünknek köszönhetően a rájátszás számunkra a negyedik korona, igazi jutalomjáték” – nyilatkozta dr. Lukács Levente, a Tisza-partiak játékos-edzője.

Hogy ki lesz a döntő másik résztvevője, azt nehezebb megtippelni, mivel a szécsényi Szerva ASE és a Celldömölk azonos játékerőt képvisel. Az alapszakaszban mindkét összecsapásuk 4:3-as Szerva ASE-győzelmet hozott.

„Az alapszakaszbeli oda-vissza vereség után jó lenne nyerni, s a döntőben már bármi lehetséges. Először azonban az elődöntőre kell nagyon koncentrálnunk” – figyelmeztetett a Celldömölköt irányító Klampár Tibor.

A szécsényiek sporttörténelmi tettre készülnek: „Szeretnénk döntőt játszani, titkos vágyunk, hogy megszerezzük Nógrád megyének az első magyar csapatbajnoki címet” – így Salamon István csapatvezető.

A hölgyeknél a Budaörs tavaly még Pergel Szandrával szerezte meg negyedik élvonalbeli aranyát, és bár ő távozott, Póta Georgina személyében minőségi pótlás érkezett a helyére.

„Az SH-ITB Budaörsi Sport Club két fő célja a Final Fouron, hogy jó házigazdája legyen ennek a rangos eseménynek, és hogy a csapat tagjai mindent elkövessenek annak érdekében, hogy hazai pályán ünnepelhessék ötödik magyar bajnoki címüket” – tekintett a jövő hétvége elé Somlyó Gergely, a házigazda klub elnöke.

Az elődöntőben elvileg nem lehet problémájuk, hiszen a Szekszárddal találkoznak, amelynek már nincs olyan erős kerete, mint néhány évvel ezelőtt volt. A másik „ágon” az Erdért egyértelmű esélyesként várja a Kecskemét elleni párharcot, meglepetés lenne, ha nem Budaörs–Erdért finálét rendeznének a vasárnapi játéknapon.

A FINAL FOUR PROGRAMJA
Június 12., szombat, elődöntők
11:00
Budapesti Erdért SE–Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I. (nők)
PTE-PEAC Kalo-Méh I.–Floratom Szegedi AC I. (férfiak)
16:00
SH-ITB Budaörsi Sport Club–Szekszárd AC I. (nők)
CVSE-Swietelsky Future FM I.–Szerva ASE Szécsény I. (férfiak)

Június 13., vasárnap
11:00:
bronzmérkőzések
16:00: döntők
Eredményhirdetés: a döntők után

A lebonyolításról

A női rájátszásban a 3 fős csapatok – a teljes kört figyelembe véve – győzelemig játszanak (6:0, 6:1, 6:2, 6:3, 6:4, 5:5 lehet az eredmény). Döntetlen esetén az alapszakasz eredménye alapján a jobb helyezést elérő csapat szerzi meg a győzelmet. Amennyiben az alapszakaszban jobb helyezést elérő csapat eléri az 5 győzelmet, akkor a mérkőzés befejeződik.

A férfi rájátszásban mind az elődöntőkben, mind a 3. helyezést és a bajnoki címet eldöntő mérkőzésen a 3 fős csapatok – az utolsó kör elhagyásával – szintén győzelemig játszanak (4:0, 4:1, 4:2, 4:3 lehet az eredmény)

Másfél-másfél millió forint talál gazdára

A csapatok ezúttal sem csak a dobogós helyekért szállnak harcba, hanem jelentős összeget is hazavihetnek jó szereplés esetén.

A FINAL FOUR PÉNZDÍJAZÁSA
1. hely: 750 000 Ft
2. hely: 375 000 Ft
3. hely: 250 000 Ft
4. hely: 125 000 Ft

A hatályos jogszabályoknak megfelelően az esemény védettségi igazolvánnyal látogatható. A védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel érkező 18 év alatti személy szabadon bemehet a rendezvényre, azonban a maszkhasználat kötelező mindenkinek a folyó mérkőzésen részt vevő játékosokon kívül!

MINDEN INFORMÁCIÓ A FINAL FOURRÓL EGY HELYEN

Final Four-történelem

A MOATSZ 2015 óta rendezi meg a mai formájában a Final Fourt, amelyen a férfi és női Extraliga alapszakaszának első négy helyezettje küzd meg a bajnoki címért és a dobogós helyekért. Íme, az eddigi négyes döntők végeredményei:

2014–2015, BUDAPEST
Férfiak
1. CVSE Swietelsky Wewalka
2. PTE PEAC
3. Komló Sport Kft
4. Békési TE

Nők
1. Budaörsi 2I SC
2. Postás SE
3. Szekszárdi AC
4. Budapesti Erdért SE

2015–2016, PÉCS
Férfiak
1. CVSE-Swietelsky-Wewalka
2. PTE PEAC-Kalo Méh
3. SZERVA ASE
4. Floratom Szeged AC Probart

Nők
1. Szekszárd AC
2. Postás SE
3. Budaörsi 2i SC
4. Budapesti Erdért SE

2016–2017, SZIGETSZENTMIKLÓS
Férfiak
1. PTE PEAC-Kalo Méh
2. Szerva ASE Szécsény
3. Celldömölki VSE-Swietelsky
4. Floratom Szeged AC Probart

Nők
1. Szekszárd AC
2. Postás SE
3. Budaörsi 2i SC
4. Budapesti Erdért SE

2017–2018, SZEKSZÁRD
Férfiak
1. Celldömölki VSE-Swietelsky
2. PTE PEAC-Kalo Méh
3. BVSC-Zugló
4. Floratom Szeged AC Probart

Nők
1. Szekszárd AC
2. Budaörsi 2i SC
3. Budapesti Erdért SE
4. PET-BAU ASE Orosháza

2018–2019, CELLDÖMÖLK
Férfiak
1. BVSC-Zugló
2. PTE PEAC-Kalo Méh
3. Celldömölki VSE-Swietelsky JUFA HOTELS
4. HED LAND SE Mezőberény

Nők
1. Szekszárd AC
2. SH-ITB Budaörs 2i SC
3. Budapesti Erdért SE
4. Statisztika PSC

2019–2020, BUDAPEST
Férfiak
1. PTE PEAC-Kalo Méh
2. CVSE Swietelsky Jufa Hotels
3. Szerva ASE Szécsény
4. HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény

Nők
1. SH-ITB Budaörs 2i SC
2. Budapesti Erdért SE
3. Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér
4. Statisztika PSC

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram