A férfiválogatott is kijutott az Eb-re

2023.05.05.

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott a malmői Európa-bajnokság selejtezőjének második szakaszában mindkét csoportellenfelét simán legyőzte Eszéken, ezzel kijutott a svédországi tornára.

„Mindenképpen szerettük volna mindkét csapatot legyőzni. Voltak nehézségeink még a verseny kezdete előtt, de összességében jól sikerült” – nyilatkozta Muskó Péter az Eb-kvalifikáció után.

A nehézségek alatt egészségi problémákat értett a szövetségi kapitány. Ecseki Nándornak csütörtök reggel egy korábbi nyaksérülése újult ki, míg Szudi Ádámnak kedden kezdett fájni a jobb alkarja. Az ő állapota sajnos nem javult, Ecseki viszont vállalni tudta a játékot, és végül két győzelemmel járult hozzá az Eb-kijutáshoz.

Péntek délelőtt a svájciak ellen kezdtek a mieink, akiket a selejtező első szakaszában, még januárban hazai pályán 3:1-re legyőztek. Most még simább diadalt arattak, Ecseki, Majoros Bence és Lakatos Tamás sem vesztett szettet. A fiúk végül éppúgy a törökök elleni sikerrel biztosították az Eb-részvételüket, mint a női válogatottunk márciusban. Másodszor is az Ecseki, Majoros, Lakatos trió állt asztalhoz, és bár ezúttal már elment néhány játszma, az újabb győzelmet nem fenyegette veszély.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a csapat két ilyen szép győzelemmel tudta venni ezt az akadályt – mondta a két 3:0-s sikert arató Majoros Bence.Egyértelműen ez volt a cél, olyan helyen is voltunk kiemelve a csoportban, amely erre predesztinált minket, de a sportban azért ez nem feltétlenül jelenti a valóságot. Örülök, hogy sikerült hozni a papírformát, szépen, kiegyensúlyozottan játszott az egész csapat reggel és a délutáni meccsen is.”

Lakatos Tamás szerint hozták, ami elvárható volt tőlük: „Így a szezon vége felé talán mindannyian kicsit fáradtak vagyunk, bajnokságok, versenyek, sok utazás van a hátunk mögött, ebből a szempontból ez picit nehezebb volt. Az ellenfeleket meg kellett verni, teljesen mindegy, hogy ki van a másik oldalon. Szerencsére jó sorsolásunk volt, stabilan megvertük őket, és ez a lényeg.”

A törökök és a svájciak szombaton még egymás ellen játszanak az Európa-bajnoki részvételért, a mieink viszont csoportelsőként már biztosították a helyüket a malmői kontinenstornán induló 24 válogatott között. A svédországi csapat Eb-t szeptember 10. és 17. között rendezik meg.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG
SELEJTEZŐ, 2. SZAKASZ, ESZÉK
FÉRFIAK
Magyarország–Svájc 3:0
Ecseki Nándor–Hardmeier 3:0 (4, 8, 7)
Majoros Bence–Osiro 3:0 (9, 6, 7)
Lakatos Tamás–Moullet 3:0 (9, 6, 6)

Magyarország–Törökország 3:0
Ecseki–I. Gündüz 3:2 (8, –8, 4, –9, 5)
Majoros–Yigenler 3:0 (7, 8, 3)
Lakatos–Z. Gündüz 3:1 (–8, 4, 9, 4)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram