35 milliót vihetnek haza a budapesti bajnokok

2022.05.25.

A Budapest Smash egyéni versenyszámainak győztesei 100 ezer dollárral lesznek gazdagabbak.

A múlt héten vált nyilvánossá, hogy a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) Budapestnek ítélte oda az európai Grand Smash-verseny megrendezésének jogát. A magyarországi szupertorna összdíjazása 2 millió dollár lesz, amit a többi WTT-viadalhoz hasonlóan egyenlő arányban osztanak szét a nemek közt. A férfi és női egyes győztese is 100 ezer dollárt (kb. 35 millió forint) tehet zsebre, míg az első körben kiesők az összdíjazás több mint 40%-án osztoznak.

A július 11–24. között a BOK-csarnokban megrendezendő seregszemlén egyesben 64 fős főtáblán zajlanak majd a küzdelmek, a selejtezőben ugyanennyien lesznek érdekeltek. A férfi és női párosok főtábláján 24-24 kettős szerepel majd, a vegyes párosokén pedig 16. Minden budapesti bajnok 2000 világranglistapontot kap.

Mind a négy Grand Smashnek egyedi logója van. A budapesti zöld színű, és az Országház, a Hősök tere obeliszkje, valamint a Lánchíd is látható rajta.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram