Vonzotta Spanyolország

2020.10.23.

Néhány nappal azután, hogy bemutatkozott az SH-ITB Budaörsi SC-ben, Póta Georgina a spanyol Hujase Jaénbe igazolt. A szülés után visszatérő klasszis magyar csapatának azonban nem kell megijednie.

A hír igaz, a legjobb magyar női pingpongos valóban megállapodott a spanyol klubbal, ám ez nem jelenti azt, hogy a budaörsi szerepvállalása tiszavirág-életű lett volna.

„Idén megnyitották a magyar bajnokságot, ami azt jelenti, hogy több országban is lehet játszani, és mindenki maga dönti el, hogy melyik az első számú csapata. Nekem természetesen a Budaörs, tehát ha bármilyen ütközés lenne, a spanyol és a magyar forduló mondjuk egy hétvégére esne, akkor én természetesen a Budaörsnek fogok játszani” – tisztázta a helyzetet Póta Georgina a Kossuth Rádiónak nyilatkozva.

A világranglista 53. helyén álló játékos négy mérkőzésre írt alá a spanyol klubhoz, de ha több alkalommal is szükség lenne rá, és meg tudnak egyezni, akkor ebből öt-hat meccs is lehet.

„Nyáron körvonalazódott bennem, hogy ha már megnyitják a magyar ligát, akkor jó lenne máshol is kipróbálni magam – folytatta Póta Georgina. – Játszottam Magyarországon, meg Németországban tizenegy évet, és be kell, hogy valljam, én nagyon szeretem Spanyolországot, jókat nyaraltam ott, és szerettem volna ott is játszani.”

A teljes beszélgetés az alábbi videóra kattintva hallgatható meg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram