Volper László: A Magyar Asztalitenisz Legendája Ünnepli 90. Születésnapját

2024.03.27.

Ma ünnepeljük Volper László, a magyar asztalitenisz legendás alakjának 90. születésnapját. Ezen a különleges alkalmon tekintsünk vissza az életére és pályafutására, amelyet számos kiemelkedő eredménnyel és elismeréssel tüntettek ki.

Volper László, akit csupán "Laci bácsiként" ismernek az asztalitenisz közösségében, 1934. március 27-én született, és életét a sportnak és a tehetségek nevelésének szentelte. A csillaghegyi általános iskolából indult, és azóta is töretlen az asztalitenisz iránti szenvedélye, mely mindig vezérelte.

Az igazi áttörést a női válogatott edzőjeként elért Európa-bajnoki címek jelentették. Először 1982-ben, Budapesten, majd négy évvel később, 1986-ban, Prágában vezette csapatát a győzelemig. Ezek az eredmények nemcsak a magyar asztalitenisz történetének fontos mérföldkövei, hanem Volper László elhivatottságának és szakmai tudásának is bizonyítékai.

Azonban Volper László munkája nem merült ki a csapatok irányításában. Huszonhét évig dolgozott a KSI-ben, ahol több mint 2000 gyerek kezébe adott ütőt. A serdülő- és ifjúsági válogatott kapitányaként 46 Európa-bajnoki dobogós helyezés fűződik a nevéhez. Számokban kifejezve ez elképesztő teljesítmény, de valójában az a szenvedély és elkötelezettség, amivel a fiatalokat támogatta és nevelte, az igazi öröksége.

A versenyszerű asztalitenisszel való foglalkozást 2011-ben hagyta abba, de nem állt meg. Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményben évekig oktatott asztaliteniszt az időseknek, és szerettette meg a sportágat kortársaival. Munkássága és elhivatottsága a sport iránt példaértékű, és az általa nyújtott inspiráció ma is él a tanítványokban és a sportágban.

Volper László nem csupán egy asztalitenisz-edző; ő egy legendás alakja a magyar sportnak. Kitüntetései és elismerései számosak, köztük a Sportújságírók Díja és az Asztalitenisz Életműdíja, mely csak néhány a sok közül. Ez a különleges alkalom arra emlékeztet minket, hogy az elhivatottság, a szakértelem és az emberség mindig győzedelmeskedik.

Ma, 90. születésnapján, köszönetet mondunk Volper Lászlónak mindenért, amit a sportért és az emberekért tett. Tanítványai, barátai és tisztelői mindannyian büszkék vagyunk rá, és hálásak vagyunk azért a hihetetlen örökségért, amit reméljük módunkban áll majd tovább vinni.

Az Isten éltesse sokáig még Volper Lászlót!

laszlo-volper
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram