Világbajnok edző tartott továbbképzést Pécsen

2023.11.14.

Karsai Ferenc, a legendás Werner Schlager edzője és az osztrák asztalitenisz-válogatott korábbi kapitánya november 13-án Pécsen tartott edzőtovábbképzést.

„Az öt hónapja megalakult új elnökség elhatározta, hogy az edzőképzést és –továbbképzést feléleszti, mert a magyar asztalitenisz elemi érdeke, hogy növekedjen az edzői létszám, illetve a papírjaikat régebben megszerző edzők felfrissíthessék a tudásukat” – nyilatkozta dr. Ács Pongrác, a MOATSZ szakmai és edzőbizottságának elnöke.

Az első ilyen alkalomnak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara adott otthont. A középfokú edzői tanfolyamra 23 szakember jelentkezett, és nem kisebb névtől, mint Karsai Ferenctől tanulhattak. Az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb európai szaktekintélyéről van szó, ő volt az edzője Werner Schlagernek, a legutóbbi nem kínai egyéni világbajnoknak.

„Az alapvető technikák, a taktikai elemek egymásra épülése, az adogatás és adogatásfogadás, a soklabdás edzések kérdésköre – sorolta Ács Pongrác a főbb témákat, amelyekre Karsai Ferenc kitért ezen a hétfői napon. – Az elmélet mellett játékosok segítségével gyakorlati bemutatót is tartott. Azért is sikerült nagyszerűen ez az előadás, mert nagyon interaktív volt, kikérte a megjelent edzők véleményét.”

A szövetség a tervek szerint több ilyen edzőtovábbképzést tart majd az ország különböző pontjai, neves edzők részvételével. A középfokú edzőképzés kilenc hónapot vesz igénybe, az elméleti rész mellett van egy gyakorlati része. Az előbbit az egyetemen teljesítik a résztvevők, az utóbbit pedig az ilyen alkalmakkor, illetve a klubokban.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram