Veterán Európa-bajnokként az ifi Eb-re

2019.07.06.

Nincs olyan veterán világverseny, amelyen ne szereznének néhány érmet a magyar asztaliteniszezők, nem volt ez másként a budapesti veterán Európa-bajnokságon sem.

Hat napon át zajlottak a küzdelmek, a BOK-csarnok összes termét igénybe kellett venni, sőt még a Körcsarnokban is felállítottak „néhány" asztalt. A 3500 induló 130 asztalon játszotta a mérkőzéseket, a beütésre további 30 állt rendelkezésre.

A szombati éremcsaták során jó néhány számban érdekeltek voltunk. Vitsek Iván, Kovács János, valamint a Jakab Gábor, Marsi Márton és az Ackermann Erika, Hajduska Rita páros a legfényesebb medált szerezte meg (a többi magyar dobogós alább olvasható).

„Az utánpótlás Európa-bajnokságra készülünk, ezen a héten is, de engedélyt kaptam a vezetőségtől, hogy egyéniben elinduljak. Itt is, ott is próbálom megállni a helyem” – beszélt a szereplésének hátteréről Vitsek Iván, akire a serdülő fiúk szövetségi kapitányaként vasárnaptól már az ostravai ifjúsági és serdülő Eb-n várnak további feladatok.

A Floratom Szeged extraligás csapatának kiválósága az 50 évnél idősebbek korosztályában az olasz színeket képviselő Yang Mint verte meg a döntőben 3:2-re, kétszettes hátrányból fordítva.

Az év magyar asztaliteniszezőjének hétszer megválasztott Németh Károly még csak közelít az ötödik iksz felé – augusztus végén tölti a 49-et –, így ő még a 40+-os korosztályban szerepelt.

„A harminckettő közé jutással már nagyon elégedett lennék, hiszen a csoport megnyerésével még mindig csak a kétszázötvenhat között vagyok. A párosban nagyon bízom, nagyon jó párom van, ha esetleg a nyolc közé be tudnánk jutni, az már óriási eredmény lenne” – mondta még a verseny elején Németh Károly.
Nos, a török Saim Polatkannal „csak” a nyolcaddöntőig jutott párosban, egyesben viszont talán önmagát is meglepve egy igen értékes bronzérmet szerzett.

Budapestről azok is szép élményekkel távozhatnak, akik nem értek el ilyen jó eredményeket, hiszen a szervezők igyekeztek minél színesebbé tenni a játékosok magyarországi tartózkodását. Az érdeklődők például hajós kiránduláson vehettek részt a Dunakanyarban, illetve a Balatonon, így nem csak a fővárosunk nevezetességeit ismerhették meg.

A BUDAPESTI VETERÁN EURÓPA-BAJNOKSÁG MAGYAR DOBOGÓSAI
40 ÉV+ FÉRFI EGYES
3. Németh Károly

50 ÉV+ FÉRFI EGYES
1. Vitsek Iván

60 ÉV+ FÉRFI EGYES
1. Kovács János

85 ÉV+ FÉRFI EGYES
3. Mayer József

40 ÉV+ FÉRFI PÁROS
1. Jakab Gábor, Marsi Márton

65 ÉV+ FÉRFI PÁROS
3. Baráth Kornél, Geri László

40 ÉV+ NŐI EGYES
2. Spengler Krisztina
3. Ackermann Erika

65 ÉV+ NŐI EGYES
3. Németh Márta

70 ÉV+ NŐI EGYES
3. Zacher Gizella

40 ÉV+ NŐI PÁROS
1. Ackermann Erika, Hajduska Rita

50 ÉV+ NŐI PÁROS
2. Turner Andrea, Ferenczy Zita (romániai)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram