Versenyrendszer felfüggesztése november 10-től

2020.11.10.

Tisztelt Sporttársak! A MOATSZ Elnöksége a november 10-én törvényi erőre emelkedő újabb járványügyi szigorítások révén felülvizsgálta a csapatbajnokság lebonyolításával, valamint az év hátralévő részére tervezett utánpótlás versenyekkel kapcsolatos terveit.

A rendeletben megjelenő, 20 órától életbe lépő kijárási tilalomra, valamint az amatőr csapatbajnokságok tiltására vonatkozó iránymutatásra tekintettel a MOATSZ 2020. november 10-től valamennyi csapatbajnoki osztályban felfüggeszti a mérkőzéseket és ugyancsak későbbi rendelkezésig elhalasztja az Újonc, Serdülő, Ifjúsági TOP 24 Versenyeket, illetve az Újonc és Ifjúsági Országos Csapatbajnokságokat.

Az Elnökség külön megvizsgálta a Férfi Extraliga folytatásának lehetőségét (a nőknél a tornarendszer miatt idén már nincsenek mérkőzések), de a szigorító intézkedésekből adódóan több csapatnak is gondjai adódnak a játékhellyel, így a legmagasabb férfi bajnoki osztályban is felfüggesztésre kerülnek a küzdelmek.

A romló járványügyi adatok tehát sajnos a csapatbajnoki és egyéni versenyrendszereinket illetően az első hullám során hozott intézkedéseket teszik újra elkerülhetetlenné.

Mindenkinek szeretnék ezúton is erőt, kitartást és természetesen jó egészséget kívánni mindaddig, amíg az élet újra vissza nem tér a normál kerékvágásba és ismét elindulhatnak majd a küzdelmek az egyéni és csapatbajnoki színtéren egyaránt.

A MOATSZ Elnöksége és operatív testülete folyamatosan követi a fejleményeket, a kormányzati és sportirányító szervek általi ajánlásokat és amint lehetőség kínálkozik a csapatbajnokság folytatására, illetve az elhalasztott egyéni versenyek megrendezésére a lehető leggyorsabban megtesszük a szükséges lépéseket.

Megértésüket köszönjük!
Budapest, 2020. november 10.

Üdvözlettel:
Nátrán Roland
Elnök

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram