Versenyfutás az idővel

2023.02.21.

A február 25–26-i hétvégén rendezik meg a svájci Montreux-ben az Európa Top 16 versenyt, amelyre Póta Georgina is hivatalos, és reményei szerint el is tud indulni rajta.

A bizonytalanságot egy betegség okozza, amely múlt hét szombaton, február 18-án jött ki rajta, éppen a Moravsky Krumlov elleni Európa-kupa-elődöntő visszavágója előtt.

„Már felkeléskor rosszul éreztem magam, és miután este hazaértem a meccsről, beigazolódott, hogy lázas vagyok. Azóta itthon vagyok, próbálok meggyógyulni, hogy asztalhoz tudja állni” – adott helyzetjelentést az állapotáról Póta Georgina, aki betegen is megnyerte mindkét mérkőzését, ezzel oroszlánrészt vállalt a Budaörs Ek-döntőbe jutásából.

A világranglistán egyre több európai tör előre, ezzel párhuzamosan egyre nehezebb bekerülni az Európai Top 16 mezőnyébe, Póta Gináék meg is lepődtek, hogy ez idén is sikerült neki. Ha pedig már így történt, akkor mindenképp indulna rajta, még ha nem is kerül addigra százszázalékos állapotba.

„Gyerekkorom óta ez az egyik kedvenc versenyem, régebben még Top 12-ként futott, akkor még úgymond mindenki játszott mindenki ellen – folytatta a Budaörs és a magyar válogatott kiválósága. – Állandóan változtattak a szabályokat, nekem azt tetszett a legjobban, amikor két hatos csoportban versenyeztünk, mert akkor jobban kiderült, hogy ki mit tud, nem pedig a szerencsén múlt, hogy éppen kit kapok az első fordulóban.”

A mostani lebonyolítás előnye, hogy már két győzelemmel érmet lehet szerezni. Ehhez Gina a 2021 őszén Görögországban megrendezett Top 16-on állt a legközelebb, amikor 3:0-s szettelőnyről kapott ki a negyeddöntőben a cseh Hana Matelovától. Ha csak rajta múlik, éljátékosunk újból szerencsét próbál a kontinens legszínvonalasabb versenyén, amelynek sorsolását pénteken tartják.

A versenyen a 15-15 legjobb férfi és női európai asztaliteniszező (egy országból maximum kettő), valamint a legjobb svájci játékosok indulhatnak. A címvédő a férfiaknál a szlovén Darko Jorgic, a nőknél a német Han Ying.

A 2023-AS MEZŐNY

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram