Vereséggel kezdett a Pécs

2023.10.21.

A PTE-PEAC Kalo-Méh 3:0-ra kikapott lengyel ellenfelétől a férfi Európa-kupa második szakaszában, az A-csoport első fordulójában.

A pécsiek a Bajnokok Ligájából kerültek át a második számú európai kupasorozatba, ám itt sem osztogatják ingyen a győzelmeket. Az A-csoport Karlsruhében zajló küzdelmeinek első napján a magyar bajnokcsapat a lengyel Suchedniów csapatától 3:0-ra kapott ki.

Az első meccsen Pető Zsolt a lengyel Piotr Cyrnektől, a másodikon Szántosi Dávid a dél-koreai Pak Dzsong Vutól szenvedett 3:0-s vereséget. Molnár Dávidnak ezzel szemben győzelmi esélye volt a lengyel Robert Floras ellen, a rövidített döntő szettben 3:1-re vezetett, ám ezután már csak az ellenfele szerzett pontot.

A lengyel csapat szombaton megszerezte a második győzelmét is, mégpedig a Messina ellen. A PEAC vasárnap játszik az olasz csapattal, de előtte még megmérkőzik a német Grünwettersbachhal. A csoportból az első két helyezett jut tovább.

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK
2. SZAKASZ, A-CSOPORT, KARLSRUHE
1. forduló
ASV Grünwettersbach (német)–Top Spin Messina (olasz) 3:1
PTE-PEAC Kalo-Méh–KS Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniów (lengyel) 0:3

Pető Zsolt–Cyrnek 0:3 (–10, –7, –9)
Szántosi Dávid–Pak Dzsong Vu 0:3 (–9, –8, –2)
Molnár Dávid–Floras 2:3 (12, –8, –6, 9, 3:6)

2. forduló
Suchedniów–Messina 3:0

A VASÁRNAPI PROGRAM
2. forduló
10:00
PTE-PEAC Kalo-Méh–Grünwettersbach

3. forduló
15:00
PTE-PEAC Kalo-Méh–Messina
18:30
Grünwettersbach–Suchedniów

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram