Vereség a csehektől is

2021.09.29.

A férfiválogatottunk a horvátok után a csehektől is vereséget szenvedett a kolozsvári csapat Európa-bajnokságon, ezzel eldőlt, hogy nem jut tovább a negyeddöntőbe.

A cseheket előrébb emelték ki (ahogy a többi csoportriválisunkat is), ám a legjobbjuk, Pavel Sirucek nélkül közel sem tűntek verhetetlennek. Szudi Ádám (115.) jobb pozícióban áll a világranglistán, mint Tomás Polansky (141.), az asztalnál azonban kicsivel a cseh volt a jobb, hiába állt fel Szudi kétszettes hátrányból.

Papíron a következő meccs is inkább nekünk állt, Majoros Bence vezetett is 2:1-re három játszmát követően, de Lubomír Jancarík fordítani tudott, így az újabb döntő szettes győzelmet követően már 2:0-ra vezetett Csehország.

Ecseki Nándornak meg kellett vernie a világranglistán 325.-ként jegyzett Jirí Martinkót, és ha nem is könnyen, de megoldotta ezt a feladatot. A szépítés tehát összejött, az egyenlítés azonban nem, mivel Polanskyval Majoros sem bírt.

Ezzel biztossá vált, hogy a férfiválogatottunk nem jut tovább, de csütörtökön az olaszok ellen a becsületgyőzelmet még megszerezheti.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
FÉRFIAK
G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Csehország–Magyarország 3:1
Tomás Polansky–Szudi Ádám 3:2 (9, 3, –8, –9, 8)
Lubomír Jancarík–Majoros Bence 3:2 (–9, 11, –6, 5, 5)
Jirí Martinko–Ecseki Nándor 1:3 (–9, 6, –5, –9)
Polansky–Majoros 3:1 (9, –8, 9, 7)

Horvátország–Olaszország 3:2

1. FORDULÓ
Horvátország–Magyarország 3:0
Olaszország–Csehország 0:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram