Velünk lakták be az új centrumot

2020.07.31.

A magyar női válogatott a csehek meghívásának eleget téve ezt a hetet Havírovban töltötte.

A mostani verseny nélküli időszakban a szövetségek igyekeznek minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy játékosaik minél több edzőpartnerrel készülhessenek, megtörve a monotonitást. A férfiválogatottunk a múlt héten Ausztriában vendégeskedett, erre a hétre pedig a horvátokat hívta meg magához Budapestre. Ez alatt női nemzeti csapatunk Csehországban tréningezett.

„Havírovban vagyunk még, a csehek hívtak meg minket a lengyel válogatottal együtt – kezdte a heti beszámolót Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. – Épült itt egy új edzőcentrum, amelyet még nem adtak át teljesen, de a játéktér már elkészült. Tizennyolc játékos vett részt az edzéseken, nagyon hasznos héten vagyunk túl.”

A legjobb cseh (Hana Matelová, Karin Adámková) és a legjobb lengyel játékosok (Natalia Partyka, Natalia Bajor) egyaránt ott voltak a 18 fő között, míg a magyar küldöttséget Bálint Bernadett, Fehér Orsolya, Imre Leila, Madarász Dóra és Nagyváradi Mercédesz alkotta.

Magyarok Havirovban

Az anyaszerepben lubickoló Póta Georgina mellett Pergel Szandra sem tartott a többiekkel, mégpedig sajnálatos okból kifolyólag. A pályafutását francia klubcsapatban folytató balkezes játékos részleges retinaleválás miatt szemműtéten esett át.

„Nem tudni pontosan, hogy mi okozta a bajt, az orvosok sem tudják – mondta a szövetségi kapitány Pergel Szandráról. – Egy ideje már panaszkodott a szemére, végül elment a Sportkórházba, ahonnan egyből átirányították a szemklinikára, mert látták, hogy nagy a baj. A műtét hál’ istennek jól sikerült, már otthon lábadozik, ez azonban elég sok időt vesz még igénybe. Két-három hétig ágyban kell maradnia, nem is nagyon kelhet fel, nem tudjuk még, hogy mikor játszhat újra.”

A szeptemberi Európa-bajnokságon – ha egyáltalán megrendezik – még biztos nem lehet ott a Budaörsöt 11 év után elhagyó játékos.

Ami a válogatottunk augusztusi programját illet: a szövetségi kapitány elmondása szerint a csehországi napok után egy lazább hét vár a lányokra, aztán a szlovák, majd a lengyel válogatottat látják vendégül idehaza közös felkészülés keretén belül. A lengyelek az augusztus végére tervezett Budapest-bajnokságon is jelen lesznek. A fenti program persze teljes egészében a vírushelyzet alakulásának a függvénye.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram