Véget ért az álom

2020.01.26.

A tokiói olimpia férfi csapatversenyét Magyarország nélkül rendezik meg, miután a mieink a portugáliai selejtező második szakaszának elődöntőjében 3:0-s vereséget szenvedtek Csehországtól.

A férficsapatunk eddigi két gondomari győzelmének, a fehéroroszok és a britek elleninek is a párosunk sikere adta meg az alaphangot. Ecseki Nándor és Szudi Ádám ezúttal is jó úton haladt az előny megszerzése felé, ám hiába vezetett 1:0-ra, majd 2:1-re a szetteket tekintve, Tomás Polansky és Lubomír Jancarík fordítani tudott.

Az első számú játékosok ütközetét Majoros Bence és Pavel Sirucet vívta. Ők összefutottak a tavalyi budapesti világbajnokságon is a legjobb 128 között, és akkor hét szettben Sirucek diadalmaskodott, a döntő felvonást 11:9-re megnyerve. A mostani meccsük sajnos nem tartogatott ennyi izgalmat, a cseh 3:0-ra győzött.

A szombaton az angol Paul Drinkhall ellen bravúrgyőzelmet arató Szudi hozta az első játszmát Jancaríkkal szemben, utána viszont két szettet is minimális különbséggel bukott el. Ez megpecsételte a sorsát, a negyedik szettben már nem volt esélye.

A csehek hiába vertek meg minket, ők sem lesznek ott csapatban az olimpián, ugyanis vasárnap este kikaptak Hongkongtól, így az utolsó kvótát az ázsiai válogatott szerezte meg.

OLIMPIAI CSAPATSELEJTEZŐ, GONDOMAR
FÉRFIAK, 2. SZAKASZ
ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Csehország 0:3
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Tomás Polansky, Lubomír Jancarík 2:3 (8, –7, 8, –2, –7)
Majoros Bence–Pavel Sirucek 0:3 (–9, –2, –9)
Szudi–Jancarík 1:3 (5, –10, –11, –3)
Hongkong–Szlovákia 3:0

DÖNTŐ
Hongkong–Csehország 3:0

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram