Vb-formában játszva megvan a továbbjutás

2022.10.15.

A férfiválogatottunk az Ormai-csarnokban Ciprus és Svájc ellen is győzött a 2023-as, Malmőben rendezendő csapat Európa-bajnokság selejtezőjének első szakaszában, így a csoport vasárnapi mérkőzésének eredményétől függetlenül továbbjutott a kvalifikáció második szakaszába.

Muskó Péter elmondása szerint Majoros Bence 90 százalékos állapotban van a kínai csapat-világbajnokságon elszenvedett hátsérülését követően, és inkább nem kockáztatták meg a játékát. A szövetségi kapitány így az Ecseki Nándor, Lakatos Tamás, Szudi Ádám trióra bízta a szombati dupla mérkőzés jelentette feladatot.

Az esélyek a mieink mellett szóltak, és ennek megfelelően meg is verték előbb a ciprusi, majd a svájci válogatottat. A két vendégcsapat vasárnapi meccsétől függetlenül a fiúk megnyerték a selejtezőcsoportot, így készülhetnek a folytatásra.

„Nem éreztem, hogy extra jól játszottam volna, de délelőtt és este is stabilan tudtam hozni a játékomat – nyilatkozta a három mérkőzésből hármat nyerő Szudi Ádám.Örülök, hogy az esti meccsre több szurkoló ki tudott jönni, ott már jobb volt a hangulat, és a mérkőzések is látványosabbak, izgalmasabbak voltak. Bízom benne, hogy a következő hazai mérkőzéseinkre még többen jönnek nekünk szurkolni.”

A szövetségi kapitány nemcsak a mai teljesítményük miatt beszélt elismerően a játékosairól.

„A papírforma érvényesítéséért az esélyesebb csapatnak mindig meg kell dolgoznia az esélytelenek nyugalmával érkező ellenféllel szemben, de nagyon jól megoldották a fiúk. Szudi Ádám az utolsó mérkőzésén taktikaváltással nagyszerűen alkalmazkodott a svájci ellenfeléhez. Nándor pedig tíz hatról nyerte meg az utolsó szettjét a védekező stílusú játékos ellen, ami szintén nagyon pozitív, mert tudják a srácok is, hogy a játék mentális részére nagyon ki vagyok hegyezve. Összességében azt emelném ki, hogy az utóbbi hetekben a kínai csapat-vébével együtt hat mérkőzésből négy győzelemmel zárt a csapat a sok utazás, covid-procedúra ellenére. Az egész háromhetes periódust nézve nagyon jól tartották magukat” – nyilatkozta Muskó Péter, aki szintén nem felejtette el megköszönni a szurkolók támogatását, ami nagyon jólesett nekik.

FRISSÍTÉS

A budapesti csoportból Svájc jutott tovább másodikként, miután vasárnap 3:0-ra legyőzte Ciprust.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
FÉRFIAK, 1. SZAKASZ, 5. CSOPORT
Magyarország–Ciprus 3:0
Szudi Ádám–Elia 3:0 (6, 3, 3)
Lakatos Tamás–Jiangu 3:1 (–5, 12, 4, 7)
Ecseki Nándor–Szavva 3:1 (6, 4, –3, 6)

Magyarország–Svájc 3:1
Szudi–Moullet 3:0 (4, 7, 3)
Lakatos–Hardmeier 0:3 (–10, –7, –8)
Ecseki–Stoll 3:1 (9, 5, –6, 10)
Szudi–Hardmeier 3:1 (5, –8, 7, 7)

Vasárnap játszották
Svájc–Ciprus 3:0

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram