Újra világbajnokságot rendeznénk

2021.08.23.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke megerősítette, hogy a közeljövőben szeretnének hazánkba hozni egy Grand Smash-tornát, a későbbiekben pedig akár egy újabb világbajnokságnak is otthont adhatna Magyarország.

Néhány napja ért véget a budapesti BOK-csarnokban megrendezett WTT Contender-verseny, amely az első európai WTT-esemény volt. Ez nagy büszkeséggel tölti el Nátrán Rolandot, aki hiszi, hogy a World Table Tennis életre hívásával nagyot lép előre a sportág világviszonylatban is.

„Kétségtelen, hogy az asztaliteniszre sikeres időszak vár, óriási lehetőségek állnak előttünk. Nagy híve vagyok a WTT-nek mint az asztalitenisz globális márkájának. A WTT-sorozat elindulása az asztalitenisz következő fontos időszakának az elejét jelenti, és nagyon örülünk, hogy elsőként szervezhettünk WTT-versenyt Európában. Teljes mértékben támogatom az összes többi országot és tagszövetséget, hogy további WTT-eseményeket rendezzenek” – idézi a nemzetközi szövetség a MOATSZ elnökét.

Nátrán Roland emlékeztetett rá, hogy Magyarország számos legendás játékost adott a sportágnak, és azon vannak, hogy a következő generációkból is kinőjenek hasonló tudású asztaliteniszezők. Ezt a célt szolgálja az is, hogy 2013-tól kiemelt figyelmet és energiát fordítanak világversenyek magyarországi rendezésére. A World Tour mezőnye minden évben ellátogatott Budapestre, és a magyar főváros sikeres Európa-bajnokságnak (2016), majd világbajnokságnak (2019) is otthont adott az utóbbi esztendőkben, jelentős kormányzati támogatással.

„Az ambícióim megegyeznek a WTT-ével – folytatta Nátrán Roland. – Szeretném látni az asztalitenisz fejlődését, és úgy gondolom, hogy ha összedolgozunk, nagy sikereket érhetünk el a sportág érdekében.Ez elősegítené a magyar asztalitenisz fejlődését is, hiszen keményen dolgozunk azon, hogy kineveljük a világ asztalitenisz-legendáinak következő generációját. Az ilyen különleges események megrendezésével az egész ország nyerhet. A fiatalokra ösztönzőleg hat, ha testközelből látják a legnagyobb sztárokat. A pozitív gazdasági hatások mellett azt is reméljük, hogy növekedésnek indul az igazolt versenyzőink létszáma. Erőfeszítéseink összhangban vannak a magyar kormány elképzeléseivel. Ezek az események nagyon fontos szerepet játszanak hazánk pozitív megítélésében.Nem akarunk tanítómesterként tetszelegni, mivel más nemzeti szövetségek is hatalmas tapasztalattal és kiváló szakemberekkel rendelkeznek. Ha viszont másokat is érdekelnek a tapasztalataink és a meglátásaink, természetesen megosztjuk azokat. A lényeg, hogy továbbra is a megoldásokra kell koncentrálni a nehézségek helyett.”

Nátrán Roland újra elmondta, hogy az egyik legfontosabb rövid távú céljuk, hogy Magyarország legyen a házigazdája a legmagasabb kategóriájú WTT-versenyek, a Grand Smash-tornák európai állomásának. Ha ezt sikerülne megvalósítani, akkor sem dőlnének hátra elégedetten.

„Imádjuk az asztaliteniszt, így imádjuk a világbajnokságot is. Néhány év múlva tehát szívesen újra vendégül látnánk Budapesten a teljes asztalitenisz-családot” – utalt rá a hazai szövetség első embere, hogy nyitottak egy újabb vb-rendezésre.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram