Újra magyar férficsapat a BL-ben?

2021.05.18.

A legutóbbi két idényben elért nemzetközi eredményeinek köszönhetően a PTE-PEAC Kalo-Méh a következő szezonban alanyi jogon indulhat a Bajnokok Ligájában.

Miután a nőknél, majd a férfiaknál is véget értek az Európa-kupa küzdelmei, az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) közzétette a legfrissebb klubranglistáját. A csapatoknak a legutóbbi három idényben elért eredményeit vették figyelembe a „frissességük” szerint súlyozva, tehát a 2020–2021-es pontok estek a latba a legnagyobb súllyal.

A Bajnokok Ligájában kezdő, majd onnan az Európa-kupába átkerülő SH-ITB Budaörsi SC ezüstérmesként zárt az utóbbi sorozatban, ennek is köszönhetően az előkelő nyolcadik helyen áll a női rangsorban. Ez azt jelenti, hogy a következő szezonban is indulhat a BL-ben, ráadásul csak a második csoportkörben kell bekapcsolódnia a küzdelmekbe.

A PTE-PEAC Kalo-Méh férficsapata csak a legutóbbi két idényben gyűjtött pontokat az európai kupaporondon, ám az Ek-ban mindkétszer olyan jól szerepelt, hogy a 18. helyen található a ranglistán. Mivel a 17-24. helyen lévő csapatok eldönthetik, hogy a BL-ben vagy az Ek-ban szeretnének-e indulni, elképzelhető, hogy hosszabb kihagyás után az ősszel a férfi Bajnokok Ligájában is szurkolhatunk magyar csapatnak.

Az eredeti ETTU-dokumentumokat változtatás nélkül angol nyelven innen lehet letölteni.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram