Újra fordulók – több mint fél év után

2021.04.12.

Több mint hat hónap után folytatódott a múlt hét végén a női Extraliga alapszakasza, egymás után lejátszott három fordulóval.

A Marczibányi téri Ormai-csarnokban találkoztak újra a magyar női élvonal csapatai, hogy pénteken, szombaton és vasárnap is lejátsszanak egy fordulót. A tömbösített játéknapokon – amelyeken egyszerre csak két csapat tartózkodott a teremben – az egyik legszorosabb mérkőzést a Szekszárd és az Erdért összecsapása ígérte, hiszen ősszel döntetlenre végeztek egymással. Ezúttal 6:2-re a fővárosiak győztek.

„Tavaly is 5:2-re vezettünk, ám akkor sajnos 5:5 lett a vége. Nagyon örülök, hogy most 6:2-re nyertünk, de ugyanolyan szorosnak éreztük, mint a tavalyi meccsünket.  Akkor elment két ötszettes meccsem, most szerencsére másképp alakult” – mondta a három egyéni és egy páros győzelmet arató Ambrus Krisztina.

Gárdonyi Zoltán, az Erdért elnöke a csapategységet emelte ki legnagyobb erényükként, amelyet ezúttal a Varga Tímeát helyettesítő Tóth Kata testesített meg a legjobban.

„Én nagyon félek a COVID-tól, de úgy voltam vele, hogy itt kell lennem, a csapatomért ezt meg kell tennem” – nyilatkozta az Erdért negyedik számú játékosa, aki a vírushelyzet alatt nem tudott hol edzeni, de egy győzelemmel így is sikerült hozzájárulnia a győzelmükhöz.

„Úgy érzem, most is volt esélyünk, de a szorosabb állásoknál jobban tudtak koncentrálni és biztosabbak voltak” – tette hozzá a szekszárdiak oldaláról Harasztovich Fanni.

A Budaörs úgy is három sima győzelemmel zárta a tripla fordulót, hogy Póta Georginát elővigyázatosságból csak egy-egy parti erejéig vetette be a címvédő csapat.

„Teniszkönyököm van, de nem a legrosszabb verzió hál’ istennek. Járok kezelésekre, gyógytornára, szóval el vagyok havazva, mert az edzések és a baba mellett nagyon sok helyre kell járkálnom, nem egyszerű összeszervezni” – számolt be az állapotáról a kétszeres Európa-bajnok játékos.

Márpedig a következő hetekben csak még sűrűbb program vár rá, illetve a csapatára, hiszen május elején Újvidéken az Európa-kupa nagydöntőjében szerepelnek, május végén újabb összevont Extraliga-fordulókra kerül sor, majd utána jön a négyes döntő.

„Három mérkőzést játszottunk három nap alatt – mondta Somlyó Gergely, a Budaörsi SC elnöke. – Azt gondolom, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetség a jelenlegi vírushelyzetben megtalálta a lehető legjobb megoldást. A klubokkal egyeztetve gyakorlatilag tornarendszerben bonyolította le a fordulókat, ugyanakkor a mérkőzéseket egymástól elkülönítve, ami egészségügyi szempontból fontos volt.”

A budaörsiek sikeresen pályáztak az Extraliga Final Four megrendezésére, így először lesznek ők a házigazdái a legjobb négy férfi és női csapat végcsatározásainak, június 12-én és 13-án.

Az Extraliga eredményei ide kattintva tekinthetők meg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram