Újra Eb-döntős az András, Ban páros

2022.09.17.

András Csaba a horvát Ivor Bannal bejutott a férfi párosok döntőjébe a kolozsvári U21-es Európa-bajnokságon.

Nem indult jól a szombati játéknap magyar szempontból Mátyás király szülővárosában, a négy magyar érdekeltségű mérkőzésből az első hármat elvesztették a mieink.

A vegyes párosok elődöntőjében András Csaba és Dari Helga sima vereséget szenvedett a francia Lilian Bardet és Prithika Pavade kettősétől, bronzérmesként azonban így sincs okuk szomorkodni. A döntőt a román Andrei Istrate és Luciana Mitrofan nyerte meg 3:1-re.

András Csaba és Dari Helga (jobbról a második pár) a vegyes párosok dobogóján

Ez után sajnos a két magyar fiatal egyesben is búcsúzott. András a moldovai Vladislav Ursutól öt szettben, míg Dari a német Sophia Kleétől hat játszmában kapott ki a legjobb 16 között.

Hogy mégis mosollyal zártuk a napot, az Andrásnak és Ivor Bannak köszönhető. A magyar, horvát duó tavaly az ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmes lett, majd az U21-es Eb-n és az ifjúsági világbajnokságon ezüstérmesként zárt. A fiúk újabb világversenyen szerzett érme már pénteken biztossá vált, szombaton pedig eldőlt, hogy ezüstnél most sem lesz halványabb. Az elődöntőben a lengyel Maciej Kubik és Samuel Kulczycki párosa ellen 1:1-es szettállás után egy sima és egy szoros játszmában harcolták ki a továbbjutásukat.

„Nagyon nehezen indult a mérkőzés, Kubik ugyanis nem érezte jól magát, ezért orvosi szünetet kellett tartani – idézi az európai szövetség honlapja András Csabát.Remélem, a következő napokban javul az állapota. A lengyel játékosok nagyon erősek, szóval nem volt könnyű dolgunk. Taktikailag jól felkészültünk, mert tudtuk, milyen jól játszanak.”

„A meccs alatt volt olyan pillanat, amikor nem tudtam, mit kellene tenni, de túljutottunk ezen. A harmadik játszma nagyon fontos volt” – tette hozzá Ivor Ban.

A vasárnap délutáni döntőben az olasz John Oyebode és Carlo Rossi lesz Andrásék ellenfele.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
FÉRFI EGYES
Nyolcaddöntő
András Csaba–Ursu (moldovai) 1:4 (5, –4, –18, –9, –6)

FÉRFI PÁROS
Elődöntő
András, Ban (magyar, horvát)–Kubik, Kulczycki (lengyel) 3:1 (15, –5, 5, 11)

NŐI EGYES
Nyolcaddöntő
Dari Helga–Klee (német) 2:4 (–6, 9, –6, 9, –9, –7)

VEGYES PÁROS
Elődöntő
András, Dari–Bardet, Pavade (francia) 0:3 (–5, –5, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram