Újabb magyar főtáblások

2022.08.15.

Majoros Bence, András Csaba és Hartbrich Leonie is főtáblára jutott egyesben a Münchenben zajló Európa-bajnokságon.

Majoros Bence a szlovák Jakub Zelinkát is megverte a csoportjában, ezzel a maga részéről letudta a selejtezőt. András Csaba bravúros győzelmet aratott a lengyel Samuel Kulczycki ellen, így – bár neki még van egy mérkőzése a selejtezőben – ő is megnyerte a csoportját, azaz ott van a főtáblán. Szudi Ádám 2:1-es szetthátrányból fordított a finn Alex Naumi ellen, míg Lakatos Tamás kikapott a szerb Dimitrije Levajactól, így mindketten 1-1 győzelemmel és vereséggel állnak, és továbbra is versenyben vannak a továbbjutásért.

A nőknél Hartbrich Leonie jobbnak bizonyult a második csoportellenfelénél, a luxemburgi Ariel Barbosánál is, így csoportelsőként továbbjutott, míg Bálint Bernadett a román Irina Ciobanutól elszenvedett veresége után a csoportja második helyét célozhatja meg.

Kedden megkezdődnek a férfi és női párosok főtáblás küzdelmei, a vegyes párosoké pedig már véget is értek. A hétfői döntőben Emmanuel Lebesson és Jianan Yuan 3:1-re nyert a román Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadett duó ellen. Az aranyérmes franciákat csak Ecseki Nándor és Madarász Dóra tudta döntő szettre kényszeríteni az Eb-n – a negyeddöntőben –, a többi mérkőzésükön csak a döntőben vesztettek játszmát.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
12. csoport
Majoros Bence–Zelinka (szlovák) 3:1 (6, 8, –9, 7)
17. csoport
András Csaba–Kulczycki (lengyel) 3:0 (9, 4, 7)
19. csoport
Szudi Ádám–Naumi (finn) 3:2 (6, –8, –10, 9,  8)
24. csoport
Lakatos Tamás–Levajac (szerb) 1:3 (7, –6, –3, –8)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
7. csoport
Hartbrich Leonie–Barbosa (luxemburgi) 3:1 (8, –9, 3, 6)
21. csoport
Bálint Bernadett–Ciobanu (román) 0:3 (–6, –8, –10)

VEGYES PÁROS
Döntő

Lebesson, Yuan (francia)–Ionescu, Szőcs (román) 3:1 (–8, 6, 5, 9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram