Újabb győzelmek Szingapúrban

2022.03.12.

Madarász Dóra előbb egyesben, majd Póta Georginával párosban aratott győzelmet a szingapúri Grand Smash-versenyen.

Bátorfi Zoltán a szingapúri seregszemle előtt azt nyilatkozta, hogy minden egyes győzelemnek nagyon örülhetünk majd, egyrészt a mezőny erőssége, másrészt a sikerekért járó sok ranglistapont miatt. Nos, ez alapján a női szövetségi kapitányunk biztos nem lesz elégedetlen, hiszen játékosai már három főtáblás győzelemnél járnak az ázsiai városállamban.

Madarász csak szombaton mutatkozott be a legelső Grand Smash-tornán, ám a debütálása emlékezetesre sikerült. Először egyesben várt rá egy nyolcszoros Európa-bajnok, a világranglista-26. Elizabeta Samara személyében. Az elmúlt egy évben mindkét játékos sérülésekkel küzdött, és a mai mérkőzésük alapján Madarász közelítette meg jobban a csúcsformáját, ugyanis 3:0-ra győzött a román klasszis ellen! A második fordulóban a német Nina Mittelham vár rá.

Pénteken Póta Georgina is sikerrel vette az első kört, szombat este pedig a két női főtáblásunk párosban is továbbjutott. Finoman fogalmazva sem volt könnyű dolguk, hiszen Giorgia Piccolin és Debora Vivarelli ellen a megnyert első játszmát követően elvesztették a fonalat, és a két olasz úton volt a 3:1-es fordítás felé. Konkrétan 2:1, 10:7-re vezettek, ám a mieink a mérkőzéslabdákat hárítva visszajöttek a szakadék széléről, majd lendületből a döntő szettet is behúzták. A nyolcaddöntőben a dél-koreai Jang He Un, Dzson Dzsi Hi kettőse lesz az ellenfelük.

SINGAPORE SMASH 2022
NŐI EGYES
A 32 közé jutásért
Madarász Dóra–Samara (román) 3:0 (8, 7, 8)

NŐI PÁROS
A 16 közé jutásért
Madarász Dóra, Póta Georgina–Piccolin, Vivarelli (olasz) 3:2 (5, –7, –9, 10, 4)

Bővebb információ a worldtabletennis.com oldalon található.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram