Új párosunkban benne lehet néhány szép eredmény

2021.11.28.

Hazaérkezett a magyar válogatott a houstoni világbajnokságról. Csodát a mieinktől egyik versenyszámban sem láthattunk, ám a Madarász Dóra, Póta Georgina női párosunk biztató teljesítménnyel rukkolt elő.

Bátorfi Zoltán maradéktalanul csak a női párosunkkal volt megelégedve, ami nem csoda, hiszen a többi versenyszámban győzelem nélkül maradtak a játékosai Houstonban. A reptéri értékelés során egyesben leginkább Hartbrich Leonie-t tudta dicsérni, aki 4:0-s veresége ellenére szépen helytállt a hazaiak legjobbja, Lily Zhang ellen. Póta Georgina korai kiesése a női szövetségi kapitányunk szerint benne volt a pakliban, mivel az utóbbi időben nagyon jó formát mutató Hana Matelovával került szembe, Madarász Dóra viszont messze elmaradt a csúcsformájától, és most kapott ki először a luxemburgi Sarah De Nuttétól.

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunktól is többet várt Bátorfi Zoltán, bár a Puerto Ricó-i Brian Afanador és Adriana Díaz szerinte talán a legjobb latin-amerikai kettőst alkotja. A Madarász, Póta női párosunk viszont két szép győzelmet aratva nyolcaddöntőbe jutott, és ők ketten a kapitány szerint akár éremért is harcban lehetnek a következő Európa-bajnokságokon.

„Sosem játszottunk még együtt, a világbajnokság előtt ráadásul mindenki utazgatott, így nem tudtunk sokat gyakorolni – beszélt az új párosról Póta Georgina, aki elégedett a legjobb 16 közé jutással. – Úgy néz ki, hogy megpróbálunk ezt követően is együtt elindulni versenyeken. A mozgást éreztük, szerintem jó lesz.”

Madarász Dórának gyógyírt jelentett a párosbeli nyolcaddöntő az egyéniben és vegyes párosban történő gyors búcsú után.

„Pozitív meglepetés volt számomra, hogy már első alkalommal ilyen jól játszottunk Ginával. A második kör kicsit melegre sikeredett, hiszen 2:1, 9:3-as hátrányból jöttünk vissza. Picit csalódtam, hogy nem tudtuk megverni az indiaiakat, nagyon jó sorsolásunk volt” – jelezte Madarász Dóra, hogy kis hiányérzet így is maradt benne a női párost illetően.

Férfijátékosaink közül Lakatos Tamás és Szudi Ádám jutott túl az első fordulón, ebben szerepe volt a sorsolásnak is.

„Nagy különbségek voltak, Ecseki Nándi például a japán világsztár, Koki Niva ellen kezdett, Ádámnak egy könnyebb játékos jutott egy egyiptomi személyében, Majoros Bence pedig a francia első osztályban az egyik legjobb egyéni mutatóval rendelkező Joao Geraldóval játszott – nyilatkozta Muskó Péter szövetségi kapitány, aki szerint hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak Texasban. – Szudi a második fordulóban a kínai Vang Csu-csinval találkozott, aki szerintem az új generáció legjobbja. A párost nagyon sajnálom, mert Ecseki és Szudi nagyon szoros szetteket játszott a két hongkongi ellen. Hiába voltak harmadik kiemeltek a mieink, ez a hongkongi kettős általában vagy megnyeri az adott versenyt, vagy döntőt játszik. Jó lenne megtartani a fix résztvevő helyeinket a világbajnokságokon, Lakatos Tomi ugyebár most várólistáról került ki. Nagyon jó megtapasztalni testközelből egy Vang Csu-csin vagy Niva Koki ellen, hogy hol van még előrelépési lehetőség szervában, ütőerőben, mozgásban vagy kondicionálisan.”

A houstoni vb-n magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik az egyéni számok elődöntőit.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram