Új magyar rekord született Soltvadkerten

2022.03.16.

A Soltvadkerti TE asztalitenisz-szakosztálya az Interreg IPA CBC program keretin belül új maratoni magyar rekordot állított fel, mégpedig a „váltott résztvevőkkel bemutatott leghosszabb folyamatos asztalitenisz-játék” magyarországi rekordját.

A magyar rekordkísérlet 2022. március 12-én, reggel 6.59-kor kezdődött Ambrus Tímea és Font Sándor nyitóütéseivel.

Előzetesen összeállított időbeosztás, órarend alapján, 20 percenkénti váltással követték egymást a játékospárok. Több helyről is érkeztek lelkes pingpongosok, akik közt extraligás játékosok, utánpótláskorú válogatott játékosok, utánpótláskorú leányok és fiúk, megyei bajnokságban szereplő játékosok, parajátékos, valamint hobbi szinten pingpongozni szerető játékosok is voltak. A szerbiai Zrenjaninból, Bajáról, Csengődről, Pirtóról, Tázlárról, Bócsáról, Kiskőrösről, Kiskunmajsáról, Császártöltésről és természetesen Soltvadkertről is szép számú játékos vett részt az eseményen.

Az asztalitenisz szabályai szerint szabadon lehetett játszani, voltak, akik meccset is játszottak, de például Ambrus Ferenc és Kárász András nem akarták elrontani a labdát, 10 percig egy labdamenetet játszva ütötték a tenyerest. Összesen 73 játékos állt asztalhoz, voltak, akik többször is.

2022. március 13-án, 19.00 órakor, 36 óra 1 perc folyamatos pingpongozás után ért véget a rekordkísérlet, amely immár új magyar rekord. Az eseményt felügyelte és tanúsította Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora.

A Soltvadkerti TE asztalitenisz-szakosztálya köszönetet mond a Magyar Rekordok Egyesületének, minden játékosnak, jegyzőkönyvvezetőnek, tanúnak, illetve mindazoknak, akik bármilyen módon segítették, hogy sikeresen megszülethessen ez az új magyar rekord.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram