Új egyetemi oktatók Pécsen – továbbjutott a PEAC!

2019.11.08.

Az idegenbeli 3:2-es vereséget követően a PTE-PEAC férficsapata hazai környezetben 3:0-ra nyert a spanyol Real Club Cajasur Priego Knolive ellen, ezzel bejutott az Európa-kupa negyedik szakaszába.

„Itthon jobb teljesítmény kell a továbbjutáshoz”– zárta a múlt heti első mérkőzés értékelését Szily György. Nos, a pécsiek vezetőedzője megkapta játékosaitól, amit várt tőlük. Talán átjárta őket a hely szelleme – a pécsi orvosi egyetem aulájában rendezték a visszavágót –, mindenesetre tanári játékkal fordították meg a párharcot, a rektor és öt dékán szeme láttára. Nem véletlenül jegyezte meg Szily György, hogy tán még sosem volt ekkora összefogás az asztalitenisz területén Pécsen.

A Spanyolországban mindkét meccsét elvesztő Pető Zsolt ezúttal 3:1-re nyert Carlos Machado ellen. A folytatásban Demeter Lehel meglepően simán győzte le Kosiba Dánielt, aki egy hete két győzelmével a Priego hőse volt.

A pontot az i-re Gerold Gábor tette fel, aki újra megverte Alejandro Calvót, mégpedig öt mérkőzéslabdát hárítva.

A PEAC ezzel bejutott az Európa-kupa negyedik szakaszába, amelyben már a negyeddöntő lesz a tét.

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK
HARMADIK SZAKASZ, VISSZAVÁGÓ
PTE-PEAC Kalo-Méh–Real Club Cajasur Priego Knolive TDM (spanyol) 3:0

Pető Zsolt–Carlos Machado 3:1(11, 7, –7, 6)
Demeter Lehel–Kosiba Dániel 3:0 (6, 8, 8)
Gerold Gábor–Alejandro Calvo 3:2 (–6, 6, –7, 12, 5)
Továbbjutott: a PTE-PEAC, 5:3-as összesítéssel

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram