Turbók Attilára emlékezünk

2022.05.03.

Gyászol a magyar asztalitenisz-család, életének 52. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Turbók Attila egykori utánpótlás és felnőtt válogatott asztaliteniszező. Búcsúztatására május 12-én kerül sor.

Kivételes tehetsége már a kezdetektől megmutatkozott nevelő egyesületében, a BVSC-ben, mellyel valamennyi korosztályban megszerezte a legrangosabb hazai címeket. Teljesítményével kiharcolta, hogy hazája színeit képviselhesse az utánpótlás Európa-bajnokságokon, melyeken három alkalommal állhatott a dobogó harmadik fokára, egyszer serdülő fiú párosban, kétszer pedig az ifjúságiaknál, fiú párosban, illetve vegyes párosban.

A felnőttek között is beírta nevét a sportág történetébe, bár a felnőtt ob-n egyesben nem sikerült diadalmaskodnia (ezüst- és bronzérmet szerzett), de négy alkalommal páros társával a legjobbnak bizonyult a legrangosabbnak számító hazai tornán. Pályafutását továbbá nemzeti csapatbajnoki győzelmek, nemzetközi színtéren pedig Klubcsapatok Szuperligája-elsőség fémjelzi.

A felnőttválogatottak nemzetközi eseményein mutatott játéka révén Bundesliga-együttes is felfigyelt rá, és a legerősebb európai bajnokságban is bizonyítási lehetőséget kapott. Pályafutása kétség kívül legnagyobb győzelmét egy válogatott nemzetközi tornán érte el, melyen jobbnak bizonyult a sportág legnagyobb ikonjának számító Jan-Ove Waldnernél.

Látványos, közönség szórakoztató játéka, technikai megoldásai inspirálóan hatottak a fiatalabb generáció tagjaira, személyisége révén pedig rengeteg barátra tett szert az asztalitenisz-társadalomban.

Emlékét örökre megőrizzük!

Turbók Attila búcsúztatására 2022. május 12-én, csütörtökön 18.00 órakor kerül sor a VI. kerületi Szentháromság kiskápolnában (Budapest, Vörösmarty utca 60.). Kérjük, koszorúk és sírcsokrok helyett egy szál fehér virággal búcsúzzanak tőle.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram